Noi demersuri pentru dezvoltarea Parcului Industrial si a Centrului Sportiv Metropolitan: stadion cu 10.000 de locuri si sala de 5.000 de locuri

Printre proiectele importante de pe ordinea de zi a sedintei extraordinare a Consiliului local Baia Mare de joi, 11 iulie 2019, s-a numarat proiectul care prevede schimbarea limitei administrativ – teritoriale cu Recea. Acest proiect este unul important pentru realizarea Parcului Industrial si a unui Centru Sportiv Metropolitan care ar urma sa aiba un stadion de 10.000 de locuri, respectiv o sala cu 5.000 de locuri.

Alesii locali au aprobat acest proiect initiat de primarul Catalin Chereches, urmand sa fie efectuate demersurile legale cu privire la modificarea limitelor administrativ – teritoriale dintre Baia Mare si Recea.

"Poate cel mai important proiect astazi este cel privind efectuarea demersurilor de modificare a liniei administrativ-teritoriale cu comuna Recea. Vorbim aici de aproximativ 50 de hectare de teren in partea stanga si partea dreapta a arterei de intrare in municipiul Baia Mare, cea care se continua in bulevardul Bucuresti. In aceasta zona, intr-un parteneriat cu Consiliul Judetean, dar si cu cei de la Compania Nationala de Investitii, urmeaza sa dezvoltam pe o parte functiunile sportive, pe cealalta parte sa fie zona de intrare in viitorul parc industrial al municipiului Baia Mare, care va cuprinde companiile pe care astazi le avem deja functionale: Aramis, ATP, Italsofa si inca cateva. Odata cu aceasta interventie a noastra, pe care suntem convinsi ca cei de la Recea o vor imbratisa, vom face si exproprierea acestor 50 de hectare care apartin composesoratului Recea pentru a putea sa dezvoltam Sala Polivalenta de 5.000 de locuri, sala de antrenament de 1.000 de locuri si stadionul pe care il avem in discutii impreuna cu Consiliul Judetean si Compania Nationala de Investitii", a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

 

ActualMM

CSM Sighetu Marmatiei isi relanseaza echipa de fotbal
Citeste
Peste 600 de baimareni la o lansare de carte
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.