Noi decizii ale CJSU Maramures: In Boiu Mare, Petrova, Viseu de Jos, Ardusat si Recea devine obligatorie purtarea mastii de protectie, iar scolile trec in scenariul 3

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures s-a reunit in sedinta extraordinara si a luat mai multe decizii pentru prevenirea, limitarea si combaterea pandemiei, a declarat presedintele CJSU Maramures, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Astfel, avand in vedere rata incidentei calculata in ultimele 14 zile, de catre Directia de Sanatate Publica Maramures, valabila la data de 17 octombrie a.c., (anexata), pe raza unitatilor administrativ-teritoriale: Boiu Mare, Petrova, Viseu de Jos, Ardusat si Recea este obligatorie purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in toate spatiile publice deschise.

O alta masura dispusa, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare, respectiv valoarea ratei incidentei cumulate peste limita de alerta de 3/1000 de locuitori, in unitatile administrativ-teritoriale Boiu Mare, Petrova, Viseu de Jos, Ardusat si Recea toate unitatile de invatamant isi suspenda temporar activitatile didactice care presupun prezenta fata in fata, iar cursurile se vor desfasura exclusiv online (in scenariul 3).


Se interzice pe raza unitatilor administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Viseu de Jos, Ardusat, si Recea activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum a produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, respectiv activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare.

Se permite operatorilor economici mentionati la Art.3 prepararea hranei si comercializarea produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu se consuma in spatiile respective (in sistem take-away, catering).

Se interzice pe raza unitatilor administrativ-teritoriale Petrova, Boiu Mare, Viseu de Jos, Ardusat si Recea activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc.


In unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borsa, Viseu de Sus, Vadu Izei, Grosi, Cicarlau, Coltau, Gardani, Sarasau, Bocicoiu Mare, Oarta de Jos, Asuaju de Sus, Sieu, Miresu Mare si Moisei, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6.00-23.00.

Pe raza unitatilor administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borsa, Viseu de Sus, Vadu Izei, Grosi, Cicarlau, Coltau, Gardani, Sarasau, Bocicoiu Mare, Oarta de Jos, Asuaju de Sus, Sieu, Miresu Mare si Moisei este obligatorie purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, prezente in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare (statii de autobuz, peroane si altele asemenea), falezele, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale si in proximitatea institutiilor de invatamant pana la o distanta de 50 m de intrarea in perimetrul scolii.


Activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului si in intervalul orar 6.00-23.00 in unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borsa, Viseu de Sus, Vadu Izei, Grosi, Cicarlau, Coltau, Gardani, Sarasau, Bocicoiu Mare, Oarta de Jos, Asuaju de Sus, Sieu, Miresu Mare si Moisei.


Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului in unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borsa, Viseu de Sus, Vadu Izei, Grosi, Cicarlau, Coltau, Gardani, Sarasau, Bocicoiu Mare, Oarta de Jos, Asuaju de Sus, Sieu, Miresu Mare si Moisei.


In unitatile administrativ-teritoriale Baia Mare, Baia Sprie, Borsa, Viseu de Sus, Vadu Izei, Grosi, Cicarlau, Coltau, Gardani, Sarasau, Bocicoiu Mare, Oarta de Jos, Asuaju de Sus, Sieu, Miresu Mare si Moisei sunt interzise organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in.


In unitatea administrativ-teritoriala Ocna Sugatag activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare este permisa in intervalul orar 6,00-23,00, fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc este permisa fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului in unitatea administrativ-teritoriala Ocna Sugatag.

In unitatea administrativ-teritorial Ocna Sugatag, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, este permisa fara a depasi 50% din capacitatea maxima a spatiului.

In functie de evolutia situatiei epidemiologice la nivelul judetului pot fi dispuse si alte masuri.

Reiteram cetatenilor solicitarea de a respecta masurile stabilite de catre autoritati in perioada starii de alerta, masurilor si normelor de protectie sanitara, evitarea zonelor aglomerate, igienizarea frecventa a mainilor, purtarea mastii de protectie, pastrarea distantei fizice de protectie sanitare, pentru a preveni si limita infectia cu SARS-CoV-2, in unitatile administrativ-teritoriale, a mai adaugat prefectul de Maramures.

Articolul Noi decizii ale CJSU Maramures: In Boiu Mare, Petrova, Viseu de Jos, Ardusat si Recea devine obligatorie purtarea mastii de protectie, iar scolile trec in scenariul 3 apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

,,Pacientii vin si plang la usa spitalului ca doresc sa se interneze si noi le spunem ‘ne pare rau, dar nu mai avem niciun loc’
Citeste
POtI DEVENI VOLUNTAR DIGITAL: Aplicatie de cartografiere TrashOut este solutia pentru pastrarea unui mediu curat!
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.