NesimTirea totalA – In aceeasi zi, aceeasi firma vinde la pret dublu masti primariei sighet fata de pretul cerut unui spital din tara

Nesimtirea si dorinta de capatuiala a unor distribuitori de echipamente medicale nu cunoaste limite! In cursul zilei de 16 martie a.c., D.N.S. Biotica SRL a vandut prin vanzare directa pe SEAP masti de protectie cu filtru tip supapa la pretul de 4,78 lei / buc + TVA catre Spitalul judetean de urgenta Alba Iulia.

In aceeasi zi, aceeasi firma a vandut catre Primaria mun. Sighetu Marmatiei aceeasi masca, insa la pretul de 7,99 lei / buc + TVA.

Astfel, Spitalul judetean Alba Iulia a cumparat masti de protectie cu filtru tip supapa in cantitate de 2.500 buc la un pret total de 11.950 lei + TVA, iar Primaria Sighet a cumparat 1.000 buc din acelasi produs la un pret total de 7.990 lei + TVA.

"Pentru a opri aceasta escrocherie de zile mari este necesara interventia Guvernului care trebuie sa plafoneze preturile pentru aceste produse si sa aplice amenzi mari celor care incalca aceasta masura. Totodata Guvernul mai poate lua urmatoarele masuri:

1) rechizitionarea fabricilor de alcool si sa le reprofileze in a produce alcool tehnic si alcool sanitar;

2) rechizitionarea unor fabrici de textile – in loc de camasi etc., sa se fabrice masti de protectie.

Prin masurile de mai sus, s-ar asigura suficiente echipamente medicale de protectie, necesare atat pentru cadrele medicale, cat si pentru populatie", a declarat consilierul local Nicolae Iuga pentru Sighet 247.

O situatie asemanatoare, apare si la o farmacie locala din Sighet. SC Nordpharm SRL a vandut in data de 11 martie a.c. catre Inspectoratul teritorial al Politiei de frontiera Sighetu Marmatiei 2.200 de masti chirurgicale . Aceeasi farmacie vinde acum in farmacie mastile la pretul de 7,20 lei / buc. Diferenta de pret nu se justifica nicicum. "Dorinta de capatuiala pe spatele populatiei este inadmisibila", a declarat un oficial din cadrul Politiei de frontiera pentru Sighet 247, dorind sa nu isi dezvaluie public identitatea.

Vezi detalii cu privire la achizitiile in cauza la linkurile de mai jos:

http://e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/105801877?fbclid=IwAR3uutavi9zl4SQ1XzgxYU24qGgFZHqgUUbnUW7_zt0-xkyqQ2eGXxwwoDw

http://e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/105806113?fbclid=IwAR0AsIlnCP48sxhBP-lVInkF931a0Q74BBuE0YCpr9bafP8ZDbf9OD5JOnU

http://e-licitatie.ro/pub/direct-acquisition/view/105759177?fbclid=IwAR0xvd1mE8i6ddxnA7btY_pVvvfGBLlIeOFocQ3BilH-Qxz7JAqGTShSLjE

Sursa: Sighet247.ro.

Foto/video exclusiv – maramureSeni – mii de romani asteapta de 10 ore sa intre in tara prin ptf nadlac ii
Citeste
Decizie de ultima ora: noile cazuri de coronavirus din Romania, raportate doar o data pe zi
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.