Nedreptati ale Legii pensiilor: "Seniorii, o prioritate pentru mine"

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES  Dorintele seniorilor au fost si raman o prioritate pentru mine. Intalnirea cu oameni speciali care au muncit ani de zile in mediul toxic de la Combinatul Metalurgic, Romplumb si Cuprom din  Baia Mare a fost un moment de analiza a nedreptatii la care sunt supusi prin modul in care le-au fost recalculate pensiile. Valoarea pensiei difera substantial pentru aceeasi perioada de munca prestata.

Conform Legii pensiilor, la stagii  de cotizare egale, retributii egale, aceleasi conditii de munca si cuantumul pensiei trebuie sa fie egal. Pensionarii se considera nedreptatiti deoarece nu se respecta principiile de baza ale Legii Pensiilor: cele ale egalitatii, echitatii, principiului contributivitatii si modul de recalculare al pensiilor.

Seniorilor le datoram ceea ce suntem azi, merita mai multa aplecare si consideratie si nu voi ramane indiferenta la problemele pe care mi le-au expus. Voi duce in Parlament propunerile de modificare a legilor dupa care le sunt calculate pensiile si voi sustine cauza lor pentru ca drepturile financiare de care beneficiaza dupa zeci de ani munciti in conditii foarte grele sa fie echitabile.

Voi fi intotdeauna alaturi de acesti maramureseni deosebiti pentru a li se corecta nedreptatea.

 

Dr. Viorica Chereches,

Deputat PNL de Maramures

 

Citeste si:

DEPUTAT DR. VIORICA CHERECHES: "Sanatatea maramuresenilor este prioritatea mea"

Maramuresul, sub atentionare de COD GALBEN pana maine dimineata
Citeste
Care sunt bonurile fiscale castigatoare pe luna aprilie
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.