Mureseni arestati preventiv dupa ce au jefuit case din sapte judete

Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures au retinut pentru 24 de ore, la data de 31 octombrie, doua persoane banuite de furturi din locuinte. Ulterior, fata de acestea instanta de judecata a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile.

La data de 31 octombrie a.c., politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Reghin si Politiei municipiului Targu Mures, beneficiind de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale, au reusit identificarea a doi barbati banuiti de comiterea mai multor infractiuni de furt din locuinte, de pe raza judetului Mures si Maramures.

In fapt, din cercetari a reiesit ca in perioada august-octombrie a.c., cei doi barbati, de 45, respectiv 30 de ani, ambii din Targu Mures ar fi comis sapte furturi din locuinte de pe raza judetului Mures si Maramures.

In urma activitatilor specifice desfasurate de politistii mureseni, cei doi barbati suspectati de comiterea unui furt dintr-o locuinta de pe raza municipiului Bacau, au fost opriti in trafic, pe raza judetului Harghita, in timp ce se deplasau cu un autoturism.

Asupra acestora au fost identificate ustensile si chei false pentru deschiderea yalelor de apartament, precum si bani si bijuterii.

La aceeasi data, politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Reghin si Targu Mures, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Reghin, au desfasurat trei perchezitii domiciliare pe raza municipiului Targu Mures, la locuintele persoanelor in cauza.

In urma acestora, au fost identificate si ridicate bunuri susceptibile a fi provenite din comiterea mai multor fapte de furt, precum si o arma neletala suspusa autorizarii, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale.

Totodata, in urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca cei doi barbati sunt banuiti de comiterea unor fapte de furt din locuinta de pe raza judetelor Bacau, Harghita, Sibiu si Bistrita-Nasaud.

Ca urmare a administrarii probatoriului, la data de 31 octombrie a.c., fata de cei doi barbati politistii au luat masura preventiva a retinerii pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 01 noiembrie a.c. instanta de judecata a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat si nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, in vederea probarii intregii activitati infractionale.

La activitati au participat si politisti din cadrul Inspectoratelor de Politie Judetene Harghita, Maramures, Bacau, Sibiu si Bistrita-Nasaud.

Adio, dar raman cu tine
Citeste
Este oficial! Decizia luata in Guvern care va influenta milioane de romani
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.