Motivul halucinant al decesului padurarului ucis in maramures, trecut pe decizia pentru pensia de urmas

Familia lui Liviu Pop, padurarul omorat in codrul Maramuresului in 16 octombrie, trece prin momente greu de imaginat. Recent, aceasta a primit decizia pentru pensie de urmas de care vor beneficia cele trei fetite. Halucinant este motivul decesului trecut de autoritati pe acest act – "boala obisnuita".

In urma cu cateva zile, familia lui Liviu Pop a primit decizia pentru pensia de urmas de care vor beneficia cele trei fetite minore ale acestuia, doua gemene de 1 an si doua luni si o fetita de 5 ani. Fiecare dintre ele va primi de la stat suma de 704 lei pe luna, un venit mic pentru o familie care a ramas fara cel mai important sprijin.

"Pe decizie scrie 340 de lei si cand am sunat mi s-a spus ca va fi 700 de lei. Dar nu stiu. Pe decizie scrie clar 340 de lei. Decizia poate fi contestata in 45 de zile. Nu stim nimic de la Bucuresti . Pe noi nu ne-a sunat nimeni. Din presa am aflat ca ancheta a fost preluata de Bucuresti", a spus Anamaria Pop, sotia padurarului care a aparat codrul cu propria sa viata.

Boala obisnuita, cauza decesului pe decizia pentru pensie de urmas

Reprezentantii Casei Judetene de Pensii Maramures au trecut pe decizia pensiei de urmas faptul ca Liviu Pop a murit din cauza unei "boli obisnuite". Un lucru strigator la cer, avand in vedere ca certificatul medico-legal precizeaza clar ca padurarul si-a pierdut viata din cauza unei hemoragii interne prin plaga toracica impuscata.

"Nu are nicio relevanta intrucat cauza decesului nu afecteaza cuantumul pensiei de urmas. Asa este pe formularul nostru, indiferent de cauza decesului. Pe decizia de pensie de urmas este trecuta suma de 340 de lei si a fost stabilita in functie de contributie, conform contractului de munca, dar copiii vor primi fiecare 704 lei, indemnizatia minima sociala, diferenta fiind suportata din bugetul de stat", a declarat pentru "Adevarul" Lucica Pop, directorul Casei Judetene de Pensii Maramures.

Campanie umanitara pentru familia Pop

In casa familiei Pop astazi locuiesc cinci suflete, toate femei. Este vorba despre sotia padurarului, mama acestuia, ramasa vaduva cu cinci luni inaintea decesului lui Liviu, si cele trei fetite. Locuinta nu este inca terminata, iar din momentul in care tragedia a lovit familia pentru cele cinci suflete este tot mai greu sa traiasca cu speranta unui viitor mai bun. Anamaria Pop nu a cerut niciodata ceva anume pentru familia ei, a vrut doar sa se faca dreptate si cei vinovati de moartea sotului sau sa plateasca pentru faptele lor.

Cunoscand situatia, liderul Federatiei Sindicatelor Silva, Silviu Geana, a lansat un apel umanitar pentru familia lui Liviu Pop. Cei care doresc sa ajute familia padurarului omorat in muntii Maramuresului pot face acest lucru prin intermediul contului bancar RO76 BTRL RON CRT 0473 823 501 deschis la Banca Transilvania – Sucursala Targu Lapus pe numele sotiei acestuia, Anamaria Pop.

De asemenea, cunoscutul bucatar Vasile Hotca va organiza duminica, 8 decembrie, un eveniment caritabil. Acesta va avea loc cu incepere de la ora 15:00 in Centrul Vechi al municipiului Baia Mare.

"Am decis sa gatesc bob gulas, ceai si mai multe preparate, iar banii stransi se vor dona familiei. La eveniment vor fi prezenti si elevii de la trei scoli generale care vor sustine un concert de colinzi. Mancarea se doneaza, nu se vinde. Fiecare da cat vrea. Vor veni si sotia padurarului cu copiii si vom incerca sa le oferim o zi frumoasa. Incercam sa daruim prin fapte. Sa fim Mos Craciun pentru o zi", a spus Vasile Hotca.

Nicio persoana nu a fost pusa sub acuzare

In 16 decembrie se implinesc doua luni de cand Liviu Pop si-a pierdut viata in padurea dintre localitatile Rogoz si Baiut. Cazul a fost intai cercetat de catre un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures, iar recent a fost preluat de Parchetul General, dupa ce Comunitatea Declic a inmanat procurorului general o petitie semnata de 30.000 de oameni care cereau stramutarea anchetei, avand in vedere ca se aducea in discutie si impartialitatea procurorilor din Maramures. Contactat de catre reporterul Adevarul, Alexandru Daniel Ionescu, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a precizat ca nu sunt elemente noi in ancheta privind omorul padurarului Liviu Pop.

Din prima clipa a tragediei, cunoscutii lui Liviu Pop au aratat cu degetul catre unul dintre barbatii pe care padurarul i-a prins la furat de lemne in seara in care si-a pierdut viata. Este vorba despre Nelu-Petrisor Giurgiu, finul prim-procuroarei Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Lapus, Aurelia Mut.

Recent, mama padurarului a facut o declaratie despre barbatul prins la furat de lemne de catre fiul ei. Aceasta a declarat pentru publicatia DirectMM.ro ca fiul ei si Nelu-Petrisor Giurgiu au avut o altercatie cu doua saptamani inainte de moartea lui Liviu Pop.

Vernisajul expozitiei de arta plastica "Craciunul prin ochi de copil" si concert de canto la Biblioteca Judeteana
Citeste
Guvernul PNL s-a imprumutat cu 8,2 miliarde de lei in doar o luna, iar BNR a ars 1,2 milioane de euro pentru sustinerea leului
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.