Minus 32 de grade celsius la statia meteo din muntii pietrosul rodnei

Noaptea trecuta s-a inregistrat un nou record minim de temperatura: minus 32 de grade Celsius, pe Varful Iezer din Muntii Pietrosul Rodnei.

"Aseara, indicele de racire a atins valoarea de minus 32 de grade Celsius la Varful Iezer . Tot in aceeesi zona montana, viteza vantului a fost de 83 de kilometri pe ora", a precizat purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures, Dan Buca.

Conform acestuia, cele mai scazute temperaturi inregistrate joi dimineata au fost minus 15 grade la Varful Iezer, minus 13 grade in Pasul Prislop, minus 10 grade la Borsa, minus 9 grade la Cavnic, minus 8 grade la Viseu de Sus si Pasul Gutai, minus 7 grade la Targu Lapus, Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, minus 4 grade in municipiul Baia Mare si minus 3 grade in Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare.

De asemenea, au fost semnalate sectoare cu ceata in Pasul Gutai.

Vantul a suflat in general moderat, cu intensificari temporare de pana la 47 km/h, la Ocna Sugatag, iar in zona montana inalta de pana la 83 km/h la Vf Iezer, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna.Circulatie rutiera in conditii de iarna. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gasestepe DN18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Aici ninge slab. Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul partial umed. S-a intervenit cu sase utilaje si raspandit 70 tone de material antiderapant, 46 tone in Pasul Prislop, 20 tone in Pasul Gutai si patru tone pe Dealul Stefanitei. Vizibiitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este umed la Cavnic, respectiv partial umed si partial uscat in rest. S-a actionat cu 16 utilaje si imprastiat 85 tone de material antiderapant.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in crestere. Nu au fost semnalate probleme. Toate cursurile de apa din bazinele hidrografice sunt sub cota de atentie. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Temperaturile negative de aseara si noaptea trecuta au favorizat aparitia fenomenele de iarna pe cursurile de apa din zona de nord a judetului. Gheata este formata la malul raurilor Cavnic, Botiza, Iza, Ruscova, Vaser, Cisla, si Viseu. Stratul de zapada masoara pana la 15 cm la Cavnic, 8 cm la Baiut, 4 cm la Cavnic, 3 cm la Sacel, 2 cm in Baia Borsa si Luhei, 1 cm in Poiana Borsa.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Indeosebi seara si noaptea local va ninge. Vantul va sufla slab la moderat cu unele intensificari temporare, iar pe crestele montane va fi tare, viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. A fost suplimentat numarul echipelor de interventie pentru remedierea defectiunilor din reteaua de alimentare cu energie electrica. In teren actioneaza 20 de echipe.

S-a realimentat cu energie electrica Libotin si Lapus. Nu mai sunt consumatori nealimentati. Se lucreaza la inlocuirea a 6 stalpi de medie tensiune rupti de vant si copaci cazuti. Sunt in functiune 3 generatoare, la Cavnic si Cetatele. Se lucreaza cu 20 echipe la reparatii.

Doua persoane intoxicate cu fum
Citeste
Foto / Incendiu la Sighetu Marmatiei. Doua persoane intoxicate cu fum au fost transportate la spital
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.