Minunatie naturala: A inflorit Poiana cu Narcise de pe Masivul Saca din Parcul National Muntii Rodnei! Turistii sunt rugati sa nu rupa florile! (VIDEO SI FOTO)

Iubitorii de natura care fac drumetii in Parcul National Muntii Rodnei au parte, in aceasta perioada, de un spectacol inedit. A inflorit Poiana cu Narcise din Masivul Saca!

Reprezentantii Administratiei Parcului National Muntii Rodnei au anuntat faptul ca acest lucru s-a intamplat dupa data de 3 iunie. In mod normal, s-ar fi intamplat inca din luna mai, insa vremea nefavorabila nu le-a permis sa infloreasca.

Acum, insa, acestea pot fi admirate la adevarata valoare a frumusetii lor. Tot reprezentantii Administratiei Parcului National Muntii Rodnei fac un apel: fotografiati-le, insa nu le smulgeti! "Va rugam sa nu rupeti narcisele! Purtati mireasma lor in gand si imaginea in suflet" este mesajul celor de la Parcul National.

"Pentru urcare recomandam traseul de pe Izvorul Rosu – Dealul Popii. Drumul comunal Rodna -Valea Vinului este in reabilitare. Va rugam inainte de a va porni la drum sa va informati asupra starii vremii, sa folositi o tinuta adecvata pentru drumetie. Ca urmare a ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi "cu noroi" si sa aveti asupra dumneavoastra o haina pentru ploaie. Pe intreg traseul va va insoti simbolul traseului tematic "omulet portocaliu"", mai arata reprezentantii Administratiei Parcului National Muntii Rodnei. Vezi Video AICI, AICI, AICI!

Poiana cu narcise de pe Masivul Saca, inclusa in Parcul National Muntii Rodnei, este o arie protejata de interes national, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip botanic), situata in judetul Bistrita-Nasaud, pe teritoriul administrativ al comunei Rodna, satul Valea Vinului. Rezervatia naturala aflata in Muntii Rodnei, are o suprafata de 5 ha, si reprezinta o poiana cu narcise (Narcissus angustifolius) pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, intr-o asociatie dominata de Barba ursului. La 7 km de localitatea Valea Vinului, pe varful Saca, se afla o poiana mare cu narcise, situata la altitudinea cea mai mare din tara (1600 m). Alaturi de narcise (Narcissus angustifolius f.stellaris) intalnim Opaita multicolora (Lychnis nivalis), Crucea Pamantului (Heracleum Carpaticum) si alte specii rare, conform wikipedia.ro.

C.T.

Video si foto – Marius Greab si Administratia Parcului National Muntii Rodnei

VIDEO HALUCINANT! – Staretul unei mari manastiri din tara sustine ca cei care se vor vaccina anti-covid se vor transforma in zombi si le vor creste solzi
Citeste
Viata noua: Catelusa Paltin a fost deparazitata si isi asteapta viitoarea stapana sa o ia acasa. Noi vesti despre supravietuitoarea de pe Vaser (VIDEO SI FOTO)
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.