Minor fugit de acasa in urma unor discutii in contradictoriu cu parintii

Politistii, in alerta dupa primirea unui apel de urgenta care semnala disparitia unui minor de 16 ani. Ieri, 08 august, la ora 09:00, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Sarasau au fost sesizati ca in urma cu trei zile, respectiv luni, 05 august, un baiat de 16 ani a plecat voluntar de la domiciliu si nu s-a mai intors.
Primele informatii au relevat ca baiatul a plecat de acasa in jurul orei 20.00, cu motivul ca merge sa isi incarce telefonul mobil si nu a revenit.

Politistii au declansat de indata activitati specifice cautarii de minori. Sprijiniti de jandarmi, si cu implicarea Primariei localitatii Sapanta, care a pus la dispozitie autoturisme de teren, dar si a unui numar mare de voluntari, au fost efectuate activitati investigative in teren si cautari pe raza intregii comune.

Dupa 12 ore de activitati intreprinse, politistii au reusit sa-l gaseasca pe baiat. Minorul a fost condus la sediul Politiei Municipiului Sighetu Marmatiei, din primele cercetari stabilindu-se ca a decis sa plece de acasa in urma unor discutii contradictorii avute cu tatal sau.
Pe perioada cat a fost plecat de acasa, baiatul nu a fost victima vreunei infractiuni. Acesta a fost incredintat familiei, insa politistii continua cercetarile pentru a stabili daca acesta a fost supus unor rele tratamente sau altor masuri care ar fi putut impiedica dezvoltarea sa fizica si morala.

Minorii parasesc domiciliile de cele mai multe ori din cauza unor neintelegeri sau conflicte, a comunicarii precare cu ceilalti membri, abuzurilor, consumului de alcool, teribilismului etc.
Pentru a evita astfel de situatii, recomandam parintilor sa pastreze o relatie stransa cu propriii copii. In situatia in care un minor dispare de la domiciliu, anuntati de indata politia. Cu cat sesizarea este mai rapida, cu atat sporesc sansele de gasire a acestuia!

Doi sigheteni depistati beti la volan
Citeste
Hramul Manastirii Moisei. Programul complet al slujbelor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.