Minor cu dosar penal la poienile de sub munte

POIENILE DE SUB MUNTE: Minor cercetat pentru comiterea a trei infractiuni rutiere

Ieri, 23 iunie, personalul medical din cadrul Spitalului Viseu de Sus i-a sesizat pe politistii din oras despre faptul ca la unitatea medicala a fost adus un minor de 15 ani, victima a unui accident rutier.

Verificarile politistilor au relevat ca un baiat de 17 ani, din Poienile de sub Munte, care conducea un motoscuter pe raza comunei, s-a dezechilibrat si atat el, cat si un pasager, au cazut pe partea carosabila si s-au ranit.

Cei doi minori s-au prezentat la Centrul de permanenta Poienile de sub Munte, unde au declarat ca au fost loviti de un scuter. Ulterior, baiatul care a condus motoscuterul a fost gasit la domiciliu si testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentratie de 0,20 ml alcool pur in aerul expirat.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducere fara permis si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei.

SATU NOU DE JOS: Conducatorul unei motociclete accidentat grav de un autoturism al carui sofer "a uitat" sa se asigure

Un baimarean de 44 de ani, a ajuns sambata seara la spital dupa ce motocicleta pe care o conducea a fost acrosata de un autoturism. Accidentul s-a produs sambata seara, in localitatea Satu Nou de Jos.

Verificarile efectuate la fata locului au relevat ca un barbat de 40 de ani, care conducea un autoturism, a efectuat un viraj brusc la stanga cu intentia de a intoarce autoturismul, fara a se asigura, si a acrosat o motocicleta condusa regulamentar. In urma impactului, baimareanul aflat pe motocicleta a suferit leziuni corporale si a fost transportat la spital, necesitand internarea.

Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.10 mg/l alcool pur in aerul expirat. Datorita leziunilor suferite, motociclistul nu a putut fi testat, fiindu-i recoltate probe de sange.

In cauza a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Rugamintile unui motociclist catre un sofer:

1. Asigura-te temeinic inainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda.

2. Si in niciun caz nu intoarce pe linia continua.

3. Pastreaza banda in viraje.

4. Asigura-te inainte de a deschide portiera – lucru valabil chiar si pentru cei care te insotesc!

SUCIU DE SUS: Cu 1.25 mg./l. alcool pur in aerul expirat, la volanul unui autoturism

Politistii Sectiei 7 Politie Rurala Suciu de Sus au depistat vineri dupa-amiaza, in trafic, un barbat din Targu Lapus, in timp ce conducea un autoturism, avand o alcoolemie de 1.25 mg./l. alcool pur in aerul expirat.

Conform procedurii, barbatului i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta fiind cercetat penal pentru conducere sub influenta alcoolului.

ACTIUNI SI INTERVENTII ALE POLITISTILOR MARAMURESENI

Saptamana trecuta politistii au intervenit la peste 370 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 1.147 de sanctiuni contraventionale pentru ilegalitatile depistate si au fost constatate 153 de infractiuni.

In perioada 18-24 iunie a.c., politistii au actionat, la nivel judetean, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice.

In urma interventiilor la evenimentele sesizate precum si a celor 29 de actiuni organizate au fost constatate 153 de infractiuni, 10 persoane fiind surprinse in flagrant delict.

Totodata, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 1.147 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 447.000 de lei.

Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Romane, politistii rutieri desfasurand activitati pentru cresterea sigurantei in trafic.

Astfel, in perioada mentionata politistii rutieri au intervenit pentru cercetarea a 17 accidente rutiere, soldate cu 18 victime, iar in cadrul actiunilor desfasurate au fost retinute 78 permise de conducere si au fost retrase 21 certificate de inmatriculare.

foto arhiva

Accident cu un ranit grav si blocaj in Carbunari
Citeste
O persoana ranita in urma coliziunii dintre un autoturism si o autoutilitara la carabunar
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.