Ministerul de interne, in maramures, la salistea de sus

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, se afla astazi in judetul Maramures, in zonele afectate de inundatiile din ultimele zile.

Ministrul a vizitat localitatea Salistea de Sus si a participat la sedinta Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta. In aceasta localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Varful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

In urma discutiilor cu autoritatile locale s-a stabilit ca pana marti sa fie finalizat procesul de evaluare a pagubelor astfel incat, in cel mai scurt timp, sa se asigure masuri de sprijin pentru comunitate de la nivelul Consiliului Judetean Maramures.

Ministrul de interne a fost informat de catre cetatenii din localitate ca pompierii au fost toata noaptea de miercuri spre joi alaturi de populatie in teren si astfel au fost limitate efectele viiturii, nefiind inregistrate pierderi de vieti omenesti sau animale.

Cu ocazia vizitei in judetul Maramures, ministrul Carmen Dan se va deplasa si in Somcuta Mare, unde urmeaza sa fie extins punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta prin operationalizarea capacitatii de prim-ajutor SMURD, care va deservi o comunitate de aproximativ 24.000 de locuitori.

In ultimele zile, MAI a avut pregatiti peste 5000 de oameni pentru interventiile in teren in sprijinul comunitatilor afectate de ploile abundente si inundatii.

"Calator in noiembrie", expozitie de fotografii la Biblioteca Judeteana
Citeste
Ministrul Carmen Dan se afla in Maramures, in zonele afectate de inundatii
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.