Mesajul primaritei din Cupseni pentru economisirea apei

Dragi cetateni ai comunei Cupseni, Ies in fata dvs., atat in calitate de primar al comunitatii, cat si ca un simplu cetatean preocupat de ceea ce se-ntampla!

Canicula mare care ne inconjoara aduce cu sine un pericol iminent: #seceta. In aceste vremuri dificile, este crucial sa ne unim fortele si sa constientizam cu totii importanta economiei la apa.

Apa este un dar nepretuit, esential pentru viata noastra si a planetei noastre. Fiecare picatura reprezinta un miracol al naturii si o resursa pe care trebuie sa o pretuim si sa o conservam cu intelepciune. Insa, intr-o perioada in care resursele sunt suprasolicitate, trebuie sa actionam cu responsabilitate si sa luam masuri pentru a economisi apa.
Prin urmare, ca o prima masura, vom #opri apa de la reteaua principala peste #noapte, atunci cand nu este nevoie imediata de ea. Fiecare strop de apa salvat poate face o diferenta considerabila si poate contribui la mentinerea unui echilibru fragile al resurselor noastre. Sa nu uitam ca peste noapte, cand toti suntem adormiti, apa curge in continuare si se pierde fara folos, in unele locuri. Fie omitem, fie unii asa doresc, ramane cate un robinet deschis si apa se scurge spre plantele noastre sau se fac stocuri de apa!
Aceasta masura simpla, de a opri apa peste noapte, poate fi doar inceputul unei schimbari profunde in felul in care ne raportam la acest bun nepretuit. Putem invata sa ne folosim cu intelepciune apa din retea, sa evitam risipa inutila si sa ne limitam consumul. In acest fel, vom putea asigura o aprovizionare adecvata pentru toti si vom proteja mediul inconjurator.
Va rog, nu uitati ca apa nu este doar pentru a ne potoli setea, ci si pentru a sprijini eforturile noastre de a crea si mentine viata. Atunci cand udam plantele, sa folosim apa intr-un mod eficient, sa o aplicam direct la radacini, evitand risipa prin pulverizare in exces. Sa fim constienti de necesitatile plantelor si sa folosim doar cantitatile de apa de care au nevoie.
In privinta piscinelor, va rog sa cautam alternative pentru a le umple. Sa folosim surse alternative de apa, cum ar fi ploaia acumulata in rezervoare sau apa reciclata. Putem instala sisteme de colectare a apei de ploaie, astfel incat sa o utilizam pentru a umple piscinele si a mentine in acelasi timp un echilibru sustenabil.
Sa intelegem ca fiecare strop de apa economisita este un act de responsabilitate fata de comunitatea noastra si fata de generatiile viitoare. Acum este momentul sa actionam, sa fim mai constienti si sa facem schimbarile necesare pentru a proteja aceasta resursa pretioasa.
Va indemn pe fiecare dintre voi sa va implicati in aceasta misiune, sa fiti ambasadorii economiei la apa in propriile case si comunitati. Impartasiti aceasta preocupare si informati-i pe cei din jur despre importanta conservarii apei. Fiecare gest conteaza si, impreuna, putem face diferenta.
Haideti sa dam un exemplu de solidaritate si intelegere in fata acestei provocari majore. Sa protejam si sa economisim apa acum, pentru a ne asigura ca vom avea o resursa vitala si in viitorul nostru.
Va multumesc pentru intelegere si pentru eforturile pe care le veti depune in aceasta directie.

Impreuna putem schimba lumea, picatura cu picatura!

Accident in zona Metro. Coliziune intre un autoturism si un autobuz in care se aflau 50 de pasageri
Citeste
Doua accidente si cinci victime; O persoana a decedat
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.