Medicii din Targu Mures au reusit sa reconstruiasca piciorul fetitei, strivit de un camion la Borsa

Cu eforturi sustinute de o echipa complexa de medici si dupa 7 ore de interventie chirurgicala, medicii din Targu Mures au reusit sa reconstruiasca piciorul unei fetite de 9 ani, lovita de un camion.

Copila a avut piciorul strivit iar doctorii s-au temut, initial, ca va ramane infirma si ca vor fi nevoiti sa decida amputarea.

In cele din urma, insa, au incercat imposibilul si marti au putut da familiei cel mai bun raspuns: ca fetita va merge din nou si va duce o viata normala.

Fetita de 9 ani a fost victima unui accident rutier in Borsa, la inceputul lunii septembrie. Scena a fost surprinsa de o camera de bord a unui alt conducator auto.

Copila era pe bicicleta cand a fost izbita de un camion. Ajunsa sub roti, fetita s-a ales cu un picior zdrobit.

A fost dusa la Spitalul Clinic de Urgenta Targu Mures iar medicii au operat-o imediat.

Mariana Negoita, purtator de cuvant Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures: "Echipa complexa din cadrul SCJU Targu Mures au reusit salvarea piciorului fetitei, in acest moment fiind indrumata spre recuperare".

Din cauza leziunilor grave, una dintre variantele radicale era amputarea piciorului.

Insa chirurgii au dus o lupta contracronometru, iar dupa 7 ore de interventie au reusit sa reconstruiasca piciorul copilei si sa o salveze de infirmitate.

Dr. Dorin Dorobantu, coordonator: "A fost o decizie dificila vizavi de ce vom face avand de vedere termenul destul de mare de la accidentare, de peste 24 de ore. Era dificil sa pastram piciorul sau daca in scopul de a fi foarte siguri de supravietuirea fetitei suntem obligati la o amputare, am reusit, evolutia ulterioara a fost dificila, dar s-a incheiat cu succes".

Fetita va avea insa nevoie de o lunga perioada de recuperare, precum si de consiliere psihologica pentru a depasi trauma suferita.

Citeste si

Articolul Medicii din Targu Mures au reusit sa reconstruiasca piciorul fetitei, strivit de un camion la Borsa apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Prognoza FMI pentru economia Romaniei: scadere de 4,8% in 2020, crestere de 4,6% in 2021
Citeste
Germania inregistreaza peste 5.000 de cazuri noi de COVID-19, pentru prima data din aprilie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.