Medic de la upu viseu acuzat de indolenta! "se juca pur si simplu pe telefonul mobil"

"As dori sa va prezint prin ce am trecut eu si familia mea, duminica 24 noiembrie 2019, la Unitatea Primiri – Urgente a Spitalului Orasenesc Viseu de Sus. Mentionez ca as dori daca se poate sa ramanem anonimi. Insa ce s-a intamplat acolo este de-a dreptul de neacceptat intr-o societate civilizata, intr-o tara membra a Uniunii Europene.

Este o poveste foarte lunga, eu incerc sa sintetizez cum pot, pentru a nu plictisi cititorii dumneavoastra. Este vorba despre medicul Marius Paul Rotaru, medic de garda din Sighetu Marmatiei, ce face garzi si la Spitalul din Viseu de Sus.

Se juca pe telefon, nici nu a consultat-o

Am solicitat ambulanta la 112 duminica, 24 noiembrie, la ora 13.30 pentru mama mea deoarece avea dureri insuportabile de coloana inca de sambata seara. Nu s-a putut deplasa deloc, practic era imobilizata la pat. Noi suntem din comuna Repedea. A venit ambulanta si au luat-o pe mami de pe pat 4 oameni pentru a o putea duce pana la targa. Am ajuns la Spital in Viseu de Sus, la urgente. Acolo era de garda domnul doctor Marius Paul Rotaru. Am intrat in spital, in fata noastra nu era nicio alta urgenta. Domnul doctor statea in cabinet pe un scaun, iar echipajul de pe ambulanta l-au chemat sa vada in ce stare este mami. Au asteptat cu ea pe targa pe hol, ei fiind siguri ca o vor trimite la Baia Mare. Domnul doctor era ocupat cu telefonul si a zis sa vina doamna in cabinet sa o vada. Cei de la ambulanta i-au spus de trei ori ca doamna nu se poate deplasa, pentru ca 4 oameni abia au pus-o din pat pe targa din ambulanta. Domnul doctor a insistat, chiar a strigat ca acasa cum s-a deplasat. Apoi a trimis-o in salon cu targa si a trimis asistentele sa ii puna o perfuzie cu calmnante fara sa o consulte. Eu m-am dus in cabinet la dansul sa il rog daca poate totusi sa o consulte pentru ca se simtea foarte rau iar durerile erau insuportabile. Dansul mi-a raspuns pe un ton foarte urat ca atunci o sa o consulte cand o sa considere ca va fi necesar. Pur si simplu statea pe scaun si se juca pe telefon. Am si filmare.

Au venit asistentele in salon si cand au vazut ca starea mamei mele se inrautateste ne-au spus sa mergem sa discutam cu medicul sa o trimita la Spitalul Judetean. Am fost impreuna cu tatal meu din nou la dansul si l-am intrebat daca se poate acest lucru. Ne-a raspuns p eun ton urat: NU. Am intrebat de ce. Ne-a spus ca nu considera ca trebuie trimisa la Baia Mare pentru ca nu este asa grav. I-am spus cum sustineti asta cand nici macar nu ati consultat-o. Raspunsul a fost acelasi: NU.

A aflat ca l-am filmat: stergeti filmarea sau ne vom intalni in alta parte si va fi mai rau

Dupa o jumatate de ora, mai exact la 15.28 am sunat din nou la 112 si am solicitat o ambulanta deoarece am vazut ca medicul nici macar nu s-a ridicat de pe scaun sa o consulte. Cei de la 112 mi-au spus ca nu se poate ca ei sa trimita o ambulanta intr-o unitate spitaliceasca fara ca medicul sa ceara si sa puna parafa pentru a fi trimisa la alt spital. Dupa ce a aflat ca l-am filmat a sunat la politie si mi-a spus mie: Sa ii transmiti fratelui tau sa stearga filmarea. Daca nu, ne vom intalni in alta parte si va fi mai rau. Dupa tot scandalul asta a venit in salon sa o consulte pe mami si a spus ca nu este nimic grav, ca daca ar fi avut dureri mari ar fi strigat de durere. Ea abia putea vorbi si i-a spus medicului: Cand ma trimiteti la Baia Mare? Atunci cand o sa vedeti ca paralizez? Iar raspunsul dansului a fost socant: Pai daca este sa paralizati, asa a fost sa fie! Am fost 10 persoane in salon. Sunt martori destui. Ne-a cerut scrisori medicale pentru ca altfel nu ii poate face nimic. Pai de unde sa ii dam scrisori medicale din moment ce am venit la urgenta. Ne-a spus ca dupa ce termina perfuzia o trimite acasa pentru ca nu este nimic grav. L-am intrebat cum sa o trimita cand ea nu se putea deplasa si nu putea sta nici o secunda in sezut in masina. El ne-a raspuns ca ne arata cum sa o punem in masina daca noi nu stim. Mami este angajata in doua locuri si plateste doua asigurari de sanatate la stat. Pentru ce? Pentru astfel de umilinte? Chiar i-am spus medicului asta.

I-au facut calmant cu Mialgin, calmant care ii taie respiratia si ii scade tensiunea

A venit o asistenta sa ii faca un calmant la mami iar eu am intrebat-o ce fel de medicament este. Mi-a spus ca este Mialgin. I-am spus sa foloseasca alt calmant pentru ca in trecut a mai folosit acest medicament si nu ii face bine: ii taie respiratia si ii scade tensiunea. Tot i l-au administrat. Dupa 10 minute de la administrare a inceput sa i se faca rau. Ba avea frisoane, ba i se facea foarte cald. Statea bunica langa ea si o spala cu apa. Au venit alte asistente si cand au vazut in ce stare e si ce tensiune are i-au pus alta perfuzie si l-au chemat pe medic. Acesta a intrebat-o cum se simte. I-a spus iar el a zis ca nu vede buzele albastre si ca sigur nu este de la calmant. Ba mai mult i-a spus ca isi face durerile astea singura, psihic. Asistentele au vazut-o pe mami ca este tot mai rau si s-au dus la medic sa ii spuna sa o trimita in Baia Mare. Acesta a refuzat. Au venit la noi si ne-a spus: Nu pot face nimic, noi suntem slugile, el are parafa. Am vorbit cu el, am insistat, dar degeaba, este incapatanat.

Doamnele de la 112 au incercat sa ne ajute, tot respectul nostru

Intre timp am sunat la 112 de mai multe ori, insa am primit acelasi raspuns: fara parafa medicului de garda nu se poate trimite ambulanta. Am vorbit si la Baia Mare cu un medic neurochirurg, care ne-a spus ca poate veni oricand la spital. Era de ora 22.30, eram disperati, am sunat iar la 112 si plangand am povestit din nou ce ni se intampla. Mi-au raspuns acelasi lucru: nu ma poate ajuta cu nimic, ca au mainile legate. Eram la al 4-lea apel la 112. Dupa 10 minute, am primit un telefon de la 112 si am discutat cu doamna explicandu-mi cum ne-ar putea ajuta. Ne-a facut legatura la SMURD Baia Mare. Mentionez ca eu nu cunosc pe absolut nimeni, nici pe doamna de la 112. Am vorbit la Baia Mare si mi-au spus ca trimit ambulanta de la Borsa, dar ca nu va intra in curtea Spitalului. Sa o scoatem cumva pe mami pana in fata spitalului, pe propria raspundere din spital. De acolo o preiau ei si o duc la Baia Mare. Am mers la medic sa i-am spus ca o scoatem din spital. Acesta ca si pana acum ne-a raspuns pe un ton urat, facand comentarii inutile. Cand sa semneze tatal meu fisa de observatie, a vazut ca era scris ca noi refuzam transportul la Spitalul din Baia Mare. Tati s-a enervat si i-a spus ca vrea copie dupa fisa si apoi o semneaza. Cum poate sa scrie ca refuzam tocmai cand noi am cerut de ore bune acest lucru.

Nu ne-a facut copie, a refuzat, ridicand tonul la tati, care are probleme cardiace dupa ce acum cativa ani a facut un infarct miocardic. I-a spus acest lucru medicului. Acolo in cabinet, i s-a facut rau si a picat in cabinet pe pat. Eu si fratele meu nici nu stiam ce sa facem. Eu i-a spus medicului sa inceteze sau vrea sa ii vada morti in spital pe amandoi. Intre timp fratele meu s-a dus in fata spitaluliu sa astepte ambulanta, dar se pare ca echipajul nu a inteles exact cum sta treaba si a intrat in curtea Spitalului. Cand a vazut medicul ambulanta a inceput sa dea telefoane si le-a spus celor de la ambulanta ca s-a intervenit politic. A dat telefoane si mesaje nu stim la cine, dar apoi echipajul a plecat fara sa o preia pe mami. Ea a ramas pana a doua zi cand a hotarat dansul sa o trimita in Baia Mare.

I s-a facut rau pe ambulanta de la perfuzia cu Mialgin

Inainte de a o trimite la Baia Mare, luni dimineata a intrebat-o pe mami ce calmante sa ii administreze sa ii mai scada din durere. Mami i-a spus ca orice in afara de algocalmin si mialgin pentru ca i se face rau de la acestea. El i-a raspuns: de ce sa se faca doar ce vrea pacientul, sa fie si cum vrea medicul. Si fara sa ii spuna nimic la mami i-a administrat o perfuzie cu mialgin si algocalmin. Pe Ambulanta, spre Sighet, echipajul a oprit masina pentru ca asistenta a vazut-o ca nu mai reactioneaza si nu mai vorbeste. I-a luat tensiunea si s-a constatat ca era foarte mica si nu mai respira cum trebuie. I-a scos repede perfuzia si i-a pus alta, iar dupa 15-20 minute mami si-a mai revenit. Si astazi mami este internata la Spitalul Judetean Baia Mare, unde i se fac investigatii iar domnul doctorul ne-a tot spus ca nu este nimic grav.

Vom merge la Colegiul Medicilor din Baia Mare pentru a depune o plangere pe numele acestui medic. Tati a vrut luni sa faca acest lucru, insa dupa 36 de ore de nesomn nu a mai fost in stare".

Vom reveni pe marginea acestui subiect. Asteptam un punct de vedere si din partea autoritatilor, dar si din partea medicului acuzat.

Primaria Baia Mare cauta proprietarii rablelor din oras. Ce se intampla cu masinile vechi
Citeste
Inca un violator la Caracal. Un alt barbat ar fi violat-o pe Luiza Melencu in casa lui Gheorghe Dinca
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.