Masuri speciale in piata agroalimentara pentru respectarea distantarii sociale


In cadrul sedintei operative a executivului Primariei municipiului Sighetu Marmatiei, avand in vedere aglomeratia ce s-a format in cursul zilei de ieri , s-au luat cateva decizii cu privire la respectarea distantarii sociale si evitarea aglomeratiei de oameni in cadrul pietei.

In cursul zilei de astazi, 17 aprilie a.c. s-a dispus ca fortele de ordine sa actioneze pe intreg parcursul zilelor de astazi si maine in zona pietei agroalimentare din Sighet. Astfel, in piata vor actiona trei echipaje, unul la intrare, unul la iesire si unul in interiorul pietei pentru asigurarea distantarii sociale intre pietari si cumparatori. Echipajele vor fi formate din politisti, jandarmi, politisti de frontiera, asistati de politisti locali.

O alta decizie a fost adoptata la propunerea consilierului local Dacian Ghent: intre orele 10:45 – 13:00, prioritate la intrarea in piata o vor avea persoanele cu varste de peste 65 de ani. In acest sens, autoritatile fac un apel catre cumparatorii sub 65 de ani sa evite acest interval orar, iar, daca nu este posibil, sa aiba in vedere timpi mari de asteptare la intrarea in piata.

Implementarea masurilor va fi asigurata si de catre personal angajat apartinand SPG Urbana, administratorul pietei agroalimentare din Sighet.

La propunerea consilierului local Nicolae Iuga, echipaje ale fortelor de ordine vor actiona in zona supermarketurilor pentru a asigura fluidizarea fluxului de cumparatori si a actiona impotriva cersetorilor. De asemenea, cumparatorii sunt rugati sa aiba in vedere ca cei cu varste peste 65 de ani sunt prioritari la intrarea in supermarketuri intre orele 11:00 – 13:00, vand in vedere ca acesta este intervalul orar in care pot iesi din casa pentru cumparaturi.

Sighet247

FOTO: Arhiva.

Preot din Eparhia Maramuresului si Satmarului, infectat cu COVID-19
Citeste
Barbati incatusati in strada la Coltau. Zeci de oameni adunati ca la circ, acuza politistii de violente
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.