Masuri pentru limitarea riscului de raspandire a infectiei cu coronavirus

In contextul masurilor dispuse prin Decretul Presedintelui Romaniei nr.195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, Ordonanta Militara a Ministerului Afacerilor Interne nr.3din 24.03.2020, privind masuri de prevenire a raspandirii COVID – 19, a masurilor adoptate de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, pentru limitarea riscului de raspandire a infectiei cu Coronavirus, va aducem la cunostinta ca, incepand cu data de 26.03.2020, activitatea Serviciului Rutier Maramures ce implica relatia cu publicul se suspenda pe perioada starii de urgenta.
Va rugam sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:
• petitiile, cererile de validare a permiselor de conducere ale caror perioade de suspendare au expirat, cererile pentru avizarea efectuarii lucrarilor care implica inchiderea si/sau crearea de restrictii pentru circulatia pe drumurile publice a vehiculelor si/sau a pietonilor si cererile privind acordarea avizului Politiei Rutiere pentru amenajarea accesului rutier la drumul public a obiectivelor social-economic vor fi depuse exclusiv prin orice mijloace ce asigura transmiterea textului si confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii postale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.
• cererile privind istoricul sanctiunilor la regimul circulatiei pe drumurile publice se vor depune exclusiv prin orice mijloace ce asigura transmiterea textului si confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii postale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail, urmand ca in termen de 15 zile, de la data inregistrarii documentul sa fie comunicat la domiciliul sau resedinta titularului permisului de conducere;
In cazul prelungirii dreptului de a conduce, conform prevederilor art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, veti proceda dupa cum urmeaza:
• pentru dosarele penale aflate pe rolul instantelor de judecata, potrivit Hotararii Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru Judecatori nr. 417/2020, pe durata starii de urgenta, cererile avand ca obiect prelungirea dreptului de circulatie nu se solutioneaza, fiind aplicabile dispozitiile art. 14 din Decretul Presedintelui Romaniei nr.195/2020;
• pentru dosarele care se afla in supravegherea unitatilor de parchet, se va solicita in prealabil parchetului prelungirea dreptului de circulatie, iar ulterior, in masura solutionarii favorabile, titularul permisului de conducere va adresa o cerere de efectuare a mentiunilor corespunzatoare in bazele de date prin orice mijloace ce asigura transmiterea textului si confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii postale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail;
In situatia depunerii plangerii contraventionale, veti transmite dovada inregistrarii acesteia prin orice mijloace ce asigura transmiterea textului si confirmarea primirii acestora, respectiv: servicii postale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.
Toate cererile transmise vor fi insotite obligatoriu de o copie a documentului de identitate.
Activitatea de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie este suspendata pe perioada starii de urgenta.
Stadiul procesarii petitiilor/cererilor dumneavoastra poate fi verificat telefonic la numarul de telefon 0262/211107, in intervalul orar 08.00 – 16.00.

Va adresam rugamintea de a constientiza importanta masurilor adoptate in contextul situatiei epidemiologice din Romania, pentru limitarea riscului de raspandire a infectiei cu Coronavirus. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate in solutionarea cererilor dumneavoastra.

Anunt oficial: Amanarea ratelor nu va depasi termenul de 31 decembrie 2020. Cererea trebuie depusa pana la sfarsitul starii de urgenta
Citeste
Cinci cadre medicale din maramures sunt in izolare la domiciliu
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.