Masuri dure la seini – 8 ferme de pasari si una de porci monitorizate

Un focar secundar de gripa aviara a fost confirmat la o alta ferma de gaini ouatoare, situata pe aceeasi platforma din Seini, judetul Maramures, unde a fost diagnosticat miercuri focarul primar.

Potrivit Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Maramures, cele doua ferme de gaini situate pe platforma Seini folosesc acelasi mijloc de transport al dejectiilor.

"In seara zilei de 17 ianuarie a fost confirmat un focar secundar de gripa aviara, cu acelasi subtip ", au anuntat autoritatile sanitar-veterinare.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Maramures, intrunit de urgenta, a aprobat masuri pentru toate fermele aflate pe platforma, 8 de pasari si una de porci. Astfel, masura de a restrictiona drumurile de acces catre toate cele 9 ferme, luata dupa declararea primului focar, a fost mentinuta, la fel ca si masurile de restrictie severe privind circulatia persoanelor, animalelor si a mijloacelor de transport.

De asemenea, sunt aplicate masuri suplimentare de supraveghere si control la exploatatiile din afara zonelor de restrictie, astfel incat sa se poata interveni rapid in cazul depistarii unor simptome care pot fi atribuite gripei aviare.

"la recomandarea domnului coste de la… venim
Citeste
Noutati legate de taxe in Baia-Sprie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.