MASURI DE RELAXARE: De la 1 iunie se redeschid terasele si plajele. Nu va mai fi nevoie de declaratie la iesirea din localitate

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut joi, 28 mai, o declaratie de presa, in care a anuntat noile masuri de relaxare, care intra in vigoare de la data de 1 iunie. Acesta a anuntat ca plajele vor fi deschise, la fel si terasele, in conditii stricte de distantare sociala si igiena.

"Am avut o sedinta destul de lunga, am analizat situatia in care ne aflam si ce masuri se impun in perioada imediat urmatoare. Nu putem sa vorbim de o reducere semnificativa a epidemiei. In ce priveste masurile de relaxare, avem si cateva vesti pozitive", a declarat presedintele.

"Incepand cu 1 iunie se redeschid terasele. Este clar ca e nevoie de unele masuri speciale si acestea vor fi comunicate. Mesele vor fi la 2 metri, vor putea sa stea maxim patru persoane la o masa si lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plaja, dar si aici e nevoie de pastrarea distantei de cel putin doi metri intre scaunele de plaja", a adaugat.

El a mai spus ca tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele in aer liber cu maximul 500 de spectatori, cu distantare, cu control foarte strict la intrare si respectarea tuturor normelor de igiena.

marcel vela certat cu limba romana mesaj greseli
Ministrul Marcel Vela, certat cu limba romana. Text plin de greseli pe o retea sociala
"In ce priveste deplasarile in afara localitatii acestea vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declaratie la iesirea din localitate".

Cu privire la examenele nationale, presedintele a precizat ca "vor avea loc fizic asa cum au fost planificate si anuntate de cateva saptamani".

"Este posibil sa fie copii bolnavi cand se da bacalaureatul. Pentru acesti copii am considerat ca trebuie sa gasim o solutie.

Pentru evaluarea nationala, pentru copiii care sunt gasiti cu febra la intrarea in scoala, pentru motive medicale si carantina, se organizeaza o a doua sesiune a examenului la sfarsitul lui iunie.

In privinta bacalaureatului, se va organiza, ca si in alti ani, o a doua sesiune de bacalaureat, in august", a adaugat presedintele.

El le-a dat o veste buna si iubitorilor de competitii sportive.

"Se vor putea relua competitiile sportive, doar pentru sporturile care se practica afara, mai putin sporturile de contact. Competitiile se vor desfasura fara spectatori", a mai spus Iohannis.

Articolul MASURI DE RELAXARE: De la 1 iunie se redeschid terasele si plajele. Nu va mai fi nevoie de declaratie la iesirea din localitate apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Si-a inchinat intreaga viata credintei: Se implinesc 99 de ani de la nasterea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Justinian Chira
Citeste
ULTIMA ORA: Persoana ranita la Stramtura, dupa ce un ATV s-a rasturnat peste el
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.