Masuri de punere in siguranta a fostelor cladiri miniere din zona nistru

Precipitatiile abundente de zapada cazute in sezonul de iarna, fenomenul de inghet-dezghet, respectiv precipitatiile sub forma de ploaie au afectat cladirile degradate ale fostei mine din localitatea Nistru, zona "11 iunie", respectiv a salii de festivitati.


Situatia imobilelor degradate a fost discutata in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, iar prefectul de Maramures a decis deplasarea, la fata locului, impreuna cu inspectorul sef al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta "Gheorghe Pop de Basesti", colonel Pavel Baltaru, directorul adjunct al CN Remin SA, Ioan Nechita si primarul Anton Ardelean.

"Cladirea se afla in stare avansata de degradare si constituie un pericol iminent pentru integritatea fizica a cetatenilor din zona, dar mai ales pentru copii. Acoperisul fostei cantine se prabuseste. Pentru a preveni producerea unor situatii de urgenta, respectiv pierderea de vieti omenesti a fost intocmit un proces verbal de constatare prin care au fost dispuse masuri de siguranta ce includ avertizare populatiei cu privire la pericolul existent in zona, amplasarea de indicatoare "Atentie pericol de prabusire", discutarea situatiei patrimoniului companiei Remin la nivelul conducerii AVAS, respectiv lucrarile care trebuie efectuate fie pentru consolidarea imobilului, fie pentru demolarea structurii degradate", a spus presedintele CJSU Vasile Moldovan.

Vom organiza o intalnire cu lichidatorii judiciari ai companiei si vom sesiza Ministerul Economiei pentru a ne sprijini in efectuarea demersurilor care se impun pentru executarea lucrarilor necesare si punerea in siguranta a cladirilor care se afla in proprietatea CN Remin SA, in scopul de a evita producerea unor accidente pe care nu le doreste nimeni, a mai adaugat prefectul de Maramures. De asemenea, mai sunt si alte cladiri/imobile la nivelul judetului nostru care se afla in stare de degradare si distrugere, care vor fi inventariate de catre comisii de specialitate, stabilite prin ordin de prefect.

20 hectare de vegetatie uscata, mistuita de flacari in cinci localitati
Citeste
Vital continua procesul de actualizare a contractelor cu utilizatorii si in luna aprilie
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.