Masuri de prevenire pentru a evita eventualele situatii de urgenta in perioada craciunului si a anului nou

Specialistii Inspectiei de Prevenire din cadrul ISU Maramures vin in sprijinul cetatenilor cu masuri de prevenire ce trebuie respectate pentru a evita eventualele situatii de urgenta in perioada Craciunului si a Anului Nou:


– bradul de Craciun se amplaseaza cat mai departe de sursele de caldura, intr-un recipient cu pamant sau nisip care se uda zilnic.
– pastrati elementele de decor si felicitarile confectionate din hartie, carton sau materiale plastice la distanta de resouri, becuri cu incandescenta, artificii sau lumanari intrucat se aprind si ard foarte usor.
– se interzice aprinderea lumanarilor si artificiilor in bradul de Craciun.
– se interzice utilizarea instalatiilor electrice de ornament cu defectiuni ori improvizatii.
– nu se vor lasa, instalatiile electrice de pe brad in functiune, cand dormiti sau cand plecati de acasa.
– folosirea lumanarilor, indiferent de incinte, va fi permanent supravegheata.
– nu amplasati lumanarile aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde usor . Aveti grija sa nu amplasati lumanarile aprinse in locuri unde pot ajunge copiii si animalele, pentru a nu le rasturna si provoca incendii.
– stingeti intotdeauna lumanarile inainte de a le muta. Utilizarea unui dispozitiv de stins lumanari este o varianta mai sigura decat suflatul asupra lor, aceasta modalitate din urma putand duce uneori la imprastierea de ceara topita si scantei.

 

Carambol la intrare in municipiul baia mare in zona metro
Citeste
Recomandarile politistilor maramureseni pentru sarbatori in siguranta
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.