Masina salvamontistilor maramureseni, lovita in misiune. Salvamontistii cer girofare si prioritate in trafic

INCA UN ACCIDENT Un accident rutier in care un autoturism al Salvamont Maramures a fost lovit a avut loc zilele trecute pe drumurile din judet. In urma cercetarilor, politistii maramureseni au stabilit ca vinovat de accident a fost soferul celuilalt vehicul, care a intrat efectiv in masina salvamontistilor.

Salvatorii se aflau in misiune la momentul accidentului, in drum spre un caz deosebit de grav.

Totul a fost dezvaluit de catre cei de la Dispeceratul National Salvamont care, intr-o postare pe pagina oficiala de Facebook, au povestit atat despre accident cat si despre o posibila solutie pentru ca astfel de accidente sa nu mai aiba loc, ori probabilitatea ca acestea sa se intample sa scada drastic. Mai exact, salvamontistii din Romania cer conducerii tarii sa aprobe o lege prin care masinile Salvamont sa aiba prioritate in trafic in timpul misiunilor .

Va redam mai jos, integral, mesajul Salvamont Romania:

"Masina de interventie a salvamontistilor din Maramures accidentata in trafic in timp de se deplasa la un caz de o deosebita gravitate. In urma cercetarilor efectuate de politia rutiera toata vina a apartinut autovehiculului care a intrat in masina Salvamont. Dupa aproape cinci ani, cu zeci de ore de discutii si de avize favorabile obtinute , poate, in aceasta legislatura parlamentara va fi aprobat si amendamentul prin care sa se permita folosirea mijloacelor de semnalizare acustica si vizuala care asigura prioritate si siguranta in trafic pe timpul deplasarii la actiunile de salvare.

Desi legislatia impune dotarea echipelor Salvamont cu ambulante pentru transportul echipelor medicale si a accidentilor, legislatia rutiera nu a fost actualizata si nu nominalizeaza, inca, Salvamont-ul intre institutiile statului cu drept de folosinta a acestor mijloace de semnalizare a prioritatii in trafic. Salvamont-ul, singura institutie abilitata legal pentru salvarea persoanelor accidentate pe munte, se afla sub coordonarea operativa a Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului de Interne si organizata ca institutie publice apartinand administratiei publice judetene sau locale. Cu 8.297 de persoane salvate in 7.170 de interventii, in anul 2019, si cu un grad de raspuns de 100 %la evenimentele montane, structurile Salvamont au demonstrat ca desfasoara o activitate de salvare la un nivel foarte bun, corespunzator cerintelor mereu impuse de dezvoltarea turismului si activitatilor economice din zona montana."

ActualMM

Un tanar a scapat cu viata la satulung
Citeste
Ungaria
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.