Masina de interventie a salvamontistilor din maramures, accidentata in timp de se deplasa la un caz grav

Masina de interventie a salvamontistilor din Maramures accidentata in trafic in timp de se deplasa la un caz de o deosebita gravitate. In urma cercetarilor efectuate de politia rutiera toata vina a apartinut autovehiculului care a intrat in masina Salvamont.

Dupa aproape cinci ani, cu zeci de ore de discutii si de avize favorabile obtinute, poate, in aceasta legislatura parlamentara va fi aprobat si amendamentul prin care sa se permita folosirea mijloacelor de semnalizare acustica si vizuala care asigura prioritate si siguranta in trafic pe timpul deplasarii la actiunile de salvare.
Desi legislatia impune dotarea echipelor Salvamont cu ambulante pentru transportul echipelor medicale si a accidentatilor, legislatia rutiera nu a fost actualizata si nu nominalizeaza, inca, Salvamont-ul intre institutiile statului cu drept de folosinta a acestor mijloace de semnalizare a prioritatii in trafic.
Salvamont-ul, singura institutie abilitata legal pentru salvarea persoanelor accidentate pe munte, se afla sub coordonarea operativa a Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului de Interne si organizata ca institutie publice apartinand administratiei publice judetene sau locale.

Cu 8.297 de persoane salvate in 7.170 de interventii, in anul 2019, si cu un grad de raspuns de 100 %la evenimentele montane, structurile Salvamont au demonstrat ca desfasoara o activitate de salvare la un nivel foarte bun, corespunzator cerintelor mereu impuse de dezvoltarea turismului si activitatilor economice din zona montana.

Grefierii maramureseni nu vor intra in salile de judecata. Luni fac greva doua ore, marti toata ziua
Citeste
Un tanar a scapat cu viata la satulung
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.