MARTURIE HALUCINANTA: Testat pozitiv cu Covid-19, lui Bogdan Gavra i s-a sugerat sa mearga la spital cu masina personala de catre DSP Maramures. "Dumnezeul judetului" - DEMISIA

Situatia COVID-19 se inrautateste de la o zi la alta si in Maramures. Doar in ultimele 24 de ore au fost depistate alte 31 de persoane infectate cu virusul, numarul total de la inceputul pandemiei ajungand la 718. Printre ultimele persoane depistate ca fiind infectate se afla si candidatul pentru Consiliul Local Baia Mare, parintele Bogdanel Gavra.

De unde a inceput totul


Acesta a publicat astazi, pe pagina sa de Facebook, in care ii indeamna pe cetateni spre responsabilitate, admitand ca insusi el a fost depistat cu virusul, insa fara sa de foarte multe detalii despre situatia in ansamblu.

Surse medicale au declarat pentru ActualMM ca, inca de marti, 11 august, o angajata a institutiei pe care o conduce Gavra, respectiv Centrul de Cercetare si Formare a Universitatii de Nord Baia Mare, a fost preluata chiar de la birou de catre o ambulanta, aceasta simtindu-se foarte rau. Ulterior, femeia a fost testata pozitiv cu coronavirus si a fost internata in spital, unde se afla sub tratament medical.

DSP Maramures a pierdut controlul situatiei: suspectii, trimisi sa se testeze la clinici private, iar un testat pozitiv trimis sa mearga cu masina personala la spital

ActualMM l-a contactat pe Gavra pentru a confirma informatiile din surse, acesta declarand ca totul este adevarat. In ceea ce urmeaza va prezentam un interviu cu declaratii socante din partea candidatului la CL Maramures: oameni carora DSP le-a zis sa stea acasa, in izolare, dupa ce au intrat in contact cu colega pozitiva, lasati sa mearga la clinici private pentru a se testa. Mai mult, DSP Maramures ii spune unui bolnav de COVID-19 sa mearga la spital cu MASINA PERSONALA.

Adrian Barbur: Surse medicale ne-au declarat ca mai aveti un caz pozitiv in cadrul institutiei pe care o conduceti. Este adevarat?

Bogdan Gavra: Din cauza asta am facut si eu testul. Marti, o colega de birou, chiar de birou cu mine, a fost depistata pozitiv si atunci ieri dimineata am mers si mi-am facut test si, din pacate, mi-a iesit si mie pozitiv.

Adrian Barbur: Mai sunt alte persoane confirmate cu virusul, colegi ai dvs.?

Bogdan Gavra: Pana acuma nu, toti sunt negativi. Dar au mai fost colegi care si-au facut azi testul si inca nu au rezultatul.

Adrian Barbur: Ati putea sa imi spuneti cate persoane au fost testate? Au fost testate de catre DSP sau de catre institutia dvs.?

Bogdan Gavra: Nu DSP-ul. Noi am mers la Medcenter si ne-am facut testele. Noi am mers la privat.

Adrian Barbur: Ce masuri au luat domnii de la DSP Maramures?

Bogdan Gavra: Dansii ne-au spus sa stam in izolare si acum, dupa ce ne-am facut testele, pana ne vin rezultatele. Eu am ramas acasa si au zis ca ma suna sa-mi spuna cand trebuie sa ma duc la spital.

Adrian Barbur: Deci v-au spus sa stati in izolare, sa nu iesiti din casa, dar v-au lasat sa mergeti sa va testati la o clinica privata?

Bogdan Gavra: Nu stiu care, cum este procedura. Noi automat cand am aflat ca e o colega pozitiva am mers sa ne facem testul pe cheltuiala noastra, nu am stat... Dansii au zis sa stam in izolare si numai in cazul in care avem simptome atunci se vor face teste. Eu ma simt bine, nu am nici un simptom, nu am nimic. Sa zic din fericire ca nu am nimic. Sper ca in momentul in care o sa ma trimita la spital sa imi repete testul.

Adrian Barbur: Dvs. ati optat pentru tratament de acasa sau ati ales sa mergeti la spital?

Bogdan Gavra: Eu ascult indicatiile specialistilor. Mi-au spus ca sa astept sa ma sune in momentul in care trebuie... daca consider ca ma pot duce eu cu masina sa vin eu la spital, daca nu, trimit ei ambulanta sa ma duca la spital. Eu nu mai vreau sa ies, sa ma intalnesc cu nimeni, stau in casa.

Adrian Barbur: Ati putea sa ne spuneti cate persoane din institutia pe care o conduceti au intrat in izolare (n.r. - dupa actuala lege, se numeste carantina la domiciliu)

Bogdan Gavra: Undeva la 21, cu mine cu tot.

Adrian Barbur: Angajatii a caror teste au iesit negative au fost indemnati sa stea in continuare in izolare?

Bogdan Gavra: Asa am inteles, sa mai stea cateva zile chiar daca le-a iesit negativ. Probabil unii o sa doreasca sa isi repete testul, este libertatea lor. Eu sper sa imi repete si mie cineva testul, dar...

Asadar, autoritatile ii "cearta" aproape zilnic pe cetateni pentru ca nu ar respecta masurile impuse pentru a stopa raspandirea COVID-19, insa:

  • DSP nu testeaza suficiente persoane, nici macar contacte ale unor persoane depistate pozitiv
  • trimit persoane confirmate cu virusul sa mearga la spital cu masina personala
  • impun unor cetateni sa stea acasa in carantina, lasandu-i mai apoi sa iasa din aceasta carantina pentru a se testa, pe banii lor, la clinici private.

    Asteptam un punct de vedere oficial din partea DSP Maramures (desi sunt toate sansele sa nu primim unul, judecand perioada de cateva luni in care reprezentantii institutiei din Maramures au adoptat SILENTIO STAMPA cu reprezentantii mass media, implicit cu opinia publica), dar si din partea Comitetului Judetean pentru Situati de Urgenta (CJSU) Maramures, cu privire la situatia prezentata in articol.

www.baiamare24.ro, www.vasiledale.ro si www.dejnews.ro pentru INCOMPETENTA CRASA DE CARE DA DOVADA intreaga institutie ii cere public DEMISIA actualului sef al DSP Maramures. Mai mult, asteptam de aproape doua saptamani raspunsurile la cele doua solicitari transmise in baza legii 544. Urmeaza sa ne adresam instantei pentru a primi raspunsurile.

Adrian Barbur, ActualMM.ro.

Comenteaza cu Facebook

Articolul MARTURIE HALUCINANTA: Testat pozitiv cu Covid-19, lui Bogdan Gavra i s-a sugerat sa mearga la spital cu masina personala de catre DSP Maramures. "Dumnezeul judetului" - DEMISIA apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

VIDEO: In pandemie distractie maxima pe Mocanita. Prostii poarta masca, "bosii" bat pe picior si ne rad in fata!
Citeste
Tanarul din Viseu de Sus retinut pentru viol a fost arestat preventiv
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.