Mare pierdere pentru teatru – un mare actor in baia mare a parasit scena vietii

In dimineata zilei de 15 februarie s-a stins din viata actorul Paul Talasma, cel care ne-a incantat pe pe scena baimareana prin anii ’90. Ani de care isi amintea cu placere si bucurie, dar si cu ofurile acelor vremi: "Eram actor in Baia Mare, la Teatrul Dramatic si nu puteam merge in turneu la Ivano-Frankvisc, in Ucraina romanesca, sa joc pentru romanii de peste Tisa ; eram iubitor de public, aveam revista de top in acest Teatru, sectie de Revista, alaturi de care am facut cariera in cel mai frumos mod posibil"

"Conu` Paul Talasman este azi unul dintre actorii care apara ultima reduta a scenei romanesti de pronuntata tendinta a desocializarii de boierimea romantica dedata placerii de boema neconvertita la modernitatea aproape de limita afectivitatii umane. A cunoscut brazii si florile soarelui teatrului romanesc, a trait sub focurile rampei clipe de surasuri si oftaturi. Avem a face, privindu-l si auzindu-l, cu marturisitorul pe viu despre viata si teatru! A fost de o viata rob de bunavoie al Thaliei" – asa suna prezentarea actorului Paul Talasman, facuta pe site-ul Teatrului "Constantin Tanase" – acolo unde si-a incheiat cariera. Actorul a fost cunoscut pentru rolurile din "Vine politia" .

Colegul nostru, actorul Paul Talasman ne-a parasit, plecand sa straluceasca de-acum incolo printre stelele Teatrului si Filmului romanesc. Dumnezeu sa il odihneasca! Condoleante familiei indoliate" – a fost postarea plina de tristete a colegilor dfin teatrul de revista bucurestean.

Sursa text – DirectMM.ro

Sursa foto – Teatrul Constantin Tanase

Alta drama a singuratatii la batranete: gasita decedata in locuinta
Citeste
Avocatul tavi cioltea – "bunicu" s-a stins din viata la 70 ani
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.