Maramuresul are cel mai frumos loc din romania

Zece pensiuni cu piscine incredibile, care va ofera o priveliste exotica de poveste. Vara bate la usor, usor la usa. Asa ca ne-am gandit sa va facem un top al celor mai spectaculoase piscine din Romania.

Fie ca sunt in Maramures, langa o casa traditionala, sau in Apuseni, chiar in mijlocul salbaticiei, toate va vor uimi, atat cu amplasarea, cat si cu privelistea pe care o ofera. Si, de ce nu, pot fi locul perfect pentru un selfie de nota 10, potrivit calatorinbascheti.ro.

PISCINA "PA COASTA". MARA – MARAMURES: la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Sapanta, la 32 de km de Manastirea Barsana si la 71 de km de Mocanita de la Viseu.

Incepem topul in forta, poate, cu cea mai spectaculoasa piscina pe care am vazut-o vreodata, in Romania. Aflata pe o coasta a muntilor Gutai .

Ca sa ajungeti aici, cautati pensiunea-restaurant "Pastravaria Mara", de care apartine piscina, si sa urcati cel mult 100 de metri pana pe varful coastei. Privelistea de aici e una de vis. De sus, se vede aproape tot satul, o cascada superba, dar si padurea in mijlocul careia e sapata piscina. Designul e unul uimitor, terasa piscinei find construita exclusiv din lemn si acoperita cu stuf. E de departe locul unde veti face cele mai spectaculoase fotografii.

Piscina se deschide, anul acesta, la finalul lunii aprilie. Pretul unui bilet de intrare este de 30 de lei. Pe terasa piscinei, veti putea servi cel mai bun peste din zona, proaspat pescuit din Pastravaria Mara. Preturile nu sunt mari deloc, 10 lei/suta de grame. Cei care doresc se pot caza in casele traditionale de langa restaurant. Pretul unei nopti de cazare incepe de la 150 de lei pe noapte si ajunge la 300 de lei, in functie de perioada din sezon.

HOTEL MON JARDIN. MAHMUDIA: La 31 de km de Tulcea, la 280 de km de Bucuresti.

Confort, natura salbatica si o piscina superba cu view spre Dunare – asta vei gasi aici, in poate cel mai exclusivist complex turistic din zona. Totul e aranjat si decorat cu stil si chiar daca are "un touch" cat se poate de modern, locul nu pare iesit din peisaj.

Dincolo de piscina uimitoare si priveliste, gurmand de meserie, mi-a placut in mod deosebit mancarea, iar preturile nu mi s-au parut foarte mari. La cerere, proprietarii organizeaza si croaziere pe Dunare. De asemenea, ofera si o zona de plaja privata, un loc de joaca pentru copii si o parcare privata gratuita.

Pretul unei camere duble, incepand cu luna aprilie, porneste de la 300 de lei, pe noapte, cu mic dejun inclus.

PENSIUNEA APUSENI WILD. REMETI, BIHOR: Pensiunea Apuseni Wild se afla la 87 km de Oradea si la 100 km de Cluj, in Remeti, judetul Bihor, in apropierea satului Negreni , unde se organizeaza celebrul targ vintage, care atrage turisti din toata lumea. Asezata la poalele muntelui, chiar sub o stanca, locul te va uimi atat cu frumusetea lui, cat si cu salbaticia lui, fiind, cel putin din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai pitoresti din Apuseni.

Terasa, dar si camerele ofera o panorama splendida asupra Vaii Iadului. De retinut, faptul ca accesul la piscina al persoanelor, care nu se cazeaza in pensiune, se face pe baza de programare telefonica. Printre serviciile suplimentare, pe care le ofera pensiunea, sunt cateva drumetii pe munte, sala cu biliard si tenis de masa, un centru spa cu sauna, dar si excursii off road.

Pana pe 30 aprilie, cei care vor veni aici vor scoate din buzunar 130 de lei, pentru o camera single si 195 de lei, pentru o camera dubla.

PENSIUNEA ALEXANDRA, DIVICI, CARAS-SEVERIN: la 153 de km de Timisoara, la 492 de km de Bucuresti, la 398 de km de Cluj, la 86 de km de Cascada Bigar.

Celor care cauta o escapada de poveste, in Banat, le recomand Pensiunea Alexandra, situata langa localitatea Divici, la 11 km de Bazias, unde Dunarea intra pe teritoriul Romaniei. Locul ofera o piscina sezoniera in aer liber si vedere la munte, absolut superba. Doar Dunarea pe care o vei putea admira chiar de pe sezlong, te va face sa nu crezi ca ai ajuns in vreo tara exotica, piscina fiind decorata cu palmieri, exact ca in Spania sau Portugalia.

Pentru cei care nu vor sa leneveasca toata ziua pe sezlong, proprietarii le pun la dispozitie un teren pentru tenis, dar si biciclete ce pot fi utilizate gratuit. Printre obiectivele turistice de neratat aici sunt: Cheile Nerei, Cascada Bigar , Gaura cu Musca si Chipul lui Decebal.

Pentru o camera dubla, pana pe 14 iunie, veti scoate din buzunar 150 de lei. Dupa aceasta data, pretul creste pana la 190 de lei.

HOTEL CASTEL TRANSILVANIA. BAIA MARE – MARAMURES, la 89 de km de Cimitirul Vesel de la Sapanta, la 67 de km de Manastirea Barsana, la 13 km de Biserica de lemn, patrimoniu UNESCO din Surdesti, la 600 de km de Bucuresti.

Privit de sus, complexul arata incredibil. Piscina e inconjurata de cateva constructii, care te duc cu gandul la bungalourile din Bali. Acesta este "touch-ul" exotic, pe care arhitectii au vrut sa-l dea locului, desi se incadreaza perfect si in stilul autentic maramuresean. Nu e necesar sa dormiti aici, desi si hotelul este cat se poate de spectaculos. Constructia imita castelele cu specific transilvanean, iar bucataria este una de 5 stele.

Accesul la piscina costa 30 de lei de vineri, pana sambata si 40 de lei, duminica. Cei care vor sa se cazeze aici vor scoate din buzunar 220 de lei.

PARADISUL TRANSILVANIEI. BLAJ – ALBA, la 39 de km de Cetatea din Alba Iulia, la 334 de km de Bucuresti, la 61 de km de Sibiu.

Situat in Blaj, Paradisul Transilvaniei este unul dintre cele mai spectaculoase complexe turistice din Transilvania. Locatia isi merita pe deplin numele si asta, pentru ca, aici chiar te vei simti ca in rai. Atmosfera este una extrem de linistita – este, de departe, spatiul ideal pentru a va deconecta de la viata cotidiana. Privelistea spre dealurile Blajului este una de vis.

Pretul pentru o zi de rasfat in acest cadru relaxant este de 30 de lei pentru adulti si 20 de lei pentru copiii pana in 10 ani. In pret, este inclus si sezlongul. Pretul unei nopti de cazare porneste de la 210 lei, pe Booking.

PENSIUNEA MELBA. DUBOVA – MEHEDINTI, la 394 de km de Bucuresti, la 786 de km de Iasi, la 224 de km de Timisoara.

Dupa ce intra, in Romania, pe la Bazias, Dunarea descrie unul dintre cele mai fascinante trasee de-a lungul celor 2.860 km, pe care ii strabate pana la varsarea in Marea Neagra. Este vorba despre Defileul Dunarii, care masoara 125 km, din care 45 km reprezinta portiunea faimoaselor Cazane – intre Dubova si Ogradena. Aici, Dunarea este fortata sa treaca printre munti, iar zona este declarata monument al naturii in Europa.

In acest rai pe pamant, se afla Pensiunea Melba, limitata de cele doua cazane. De oriunde te-ai afla, din camere, piscina sau terasa sapata, efectiv, in apa privelistea este una care te lasa cu gura cascata.

Accesul la pensiunea se face fie cu vaporul, din Orsova, fie pe cateva rute auto – pe E771 de la Drobeta Turnu Severin, pana la Orsova si apoi pe DN57 spre Moldova Noua, pensiunea fiind situata chiar la intrarea in localitatea Dubova.

Pentru o noapte de cazare, pana in luna mai, veti plati 260 , iar in high season pretul creste pana la 300 de lei pe noapte.

PENSIUNEA BELVEDERE. CINCIS – HUNEDOARA, la 30 km pana la Parcul National Retezat, 5,9 km pana la Castelul Corvinilor, 7,5 km pana la Manastirea Prislop.

Pensiunea se afla chiar pe malul unui lac imens, cu o poveste incredibila. Cinci sate au fost inghitite, cu tot cu case, iar 500 de oameni au fost nevoiti sa se mute, acum mai bine de 50 de ani. Si asta ca sa faca loc unui lac, pentru Combinatul Siderurgic de la Hunedoara. Acum, zona e una extrem de frecventata de turisti.

Intrarea la piscina este libera. Pretul unui nopti de cazare este de 42 de euro, pe noapte, conform Booking.

PENSIUNEA FISH VALLEY. CAMPU LUI NEAG – HUNEDOARA, la 351 de km de Bucuresti, la 272 de km de Cluj, la 99 de km de Manastirea Prislop

Situata in inima muntilor Retezat, la 2,5 km de asfalt si la 14 km de Straja, Fish Valley este destinatia ideala pentru petrecerea concediului, pentru cei care iubesc locurile mai izolate, departe ochii curiosi ai vecinilor. Frumusetea zonei, indiferent de anotimp, o sa va faca cu siguranta sa reveniti. Camerele spatioase, mobilate si decorate intr-un stil modern cu influente traditionale face din aceasta locatie nu doar una pitoreasca, ci si una foarte romantica.

Pretul unei camere duble, pentru o noapte, este de 210 lei. In pret este inclus si micul dejun de tip bufet.

DOMENIUL DORNEI. DORNA ARINI – SUCEAVA, la 231 de km de Iasi, la 196 de km de Cluj, la 513 km de Bucuresti

Incheiem topul nostru cu un loc special, din inima Bucovinei, unde natura salbatica se imbina perfect cu noul si modernul. Situat in localitatea Dorna Arini din Muntii Bistritei, la 10 minute cu masina de Vatra Dornei, Domeniul Dornei ofera o zona spa moderna la care oaspetii au acces gratuit, dar si un lac artificial, de unde veti putea admira peisajul superb. Proprietarii pun la dispozitie si facilitati de gratar, dar si un foisor.

Pretul pentru o noapte de cazare este de 50 de euro, pentru o noapte, cu mic dejun inclus, potrivit Booking.com.

Preluare calatorinbascheti.ro

O mie de lei amenda pentru o femeie care a comentat pe facebook despre politia locala sighet
Citeste
O piscina din Maramures, pe primul loc in Top 10 pensiuni cu piscine uimitoare, despre care n-ai crede ca sunt in Romania
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.