Maramuresenii pot sa pescuiasca si sa se scalde oricand in Lacul Bodi Mogosa

ANUNT DE INTERES PUBLIC   Lupta dintre Primaria Orasului Baia Sprie si cei care detin hotelul de la Lacul Bodi Mogosa e departe de a se fi incheiat. Pentru ca multi cetateni care au vizitat lacul s-au plans autoritatilor de faptul ca li s-a impus un orar in care pot vizita lacul, fel si fel de taxe pentru pescuit si interzicerea intrarii cu barci si saltele pneumatice in lac de catre agentul economic, Primaria Orasului Baia Sprie a facut un anunt oficial prin care aduce la cunostinta populatiei faptul ca toate acestea sunt ilegale.

Va redam mai jos, integral, comunicatul primariei:

 

"Anunt de interes public.

Primaria Orasului Baia Sprie s-a autosesizat si va aduce la cunostinta:

1. Tarifele pt. practicarea pescuitului in scop recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale din apele de munte administrate de RNP- Romsilva sunt urmatoarele:
– o zi / 15 lei fara TVA
– 7 zile / 35 lei fara TVA
– o luna / 60 lei fara TVA
– un sezon / 150 lei fara TVA, pt. o zona de pescuit.
Incasarea acestor taxe de catre agenti economici in arealele administrate de RNP-Romsilva este strict interzisa si ilegala.
Lacul Bodi se afla in administratia Primariei Baia Sprie, iar taxa de pescuit se achita la Ocolul Silvic Baia Sprie, nu la alte societati.

2. Scaldatul, jocul cu mingea si intrarea cu saltele plutitoare pe suprafata lacului se face pe propria raspundere dar va aducem la cunostinta ca nu pot fi ingradite.

3. In acest moment au fost demarate toate demersurile legale in regim de urgenta de catre Primaria Orasului Baia Sprie, pentru a facilita accesul tuturor cetatenilor si turistilor la Lacul Bodi Mogosa, fara nici un fel de ingradire sau conditionare orara. Vom reveni cu detalii in viitor, in functie de evolutia demersurilor pe care le impunem".

Asteptam si punctul de vedere al administratorilor complexului hotelier de langa lac.

ActualMM

Patru achizitii pentru zimbri pentru noul sezon, plus antrenorul Eugen Apjok
Citeste
Peste piranha, pescuit in baraj
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.