MaramureSeni, mai multA vigilenTA! furt de bani dintr-o locuinta neincuiata la seini, furt de borseta lasata la vedere intr-o masina, talharie in baia mare

Activitatile de cercetare si investigare efectuate de politistii din Seini au dus la solutionarea unui furt din locuinta, comis la inceputul acestei saptamani. In fapt, luni, 18 februarie, un barbat a sesizat politia ca persoane necunoscute au profitat de faptul ca a lasat usa de acces in locuinta neasigurata, au patruns intr-o camera si au sustras 500 de lei ce erau pe o masa.

Investigatiile politistilor au dus la identificarea a trei tinere din acelasi oras, banuite de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat si restituit partii vatamate. Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt, urmand ca la finalizarea acestora sa fie propuse masuri legale.

Bunuri lasate la vedere in autoturism, magnet pentru hoti

Ieri, 19 februarie, politistii au fost sesizati cu privire la comiterea unui furt din auto. Primele verificari efectuate de politisti au relevat ca hotii au fost tentati de o borseta lasata la vedere intr-un autoturism parcat pe bulevardul Unirii din Baia Mare si au sustras-o, dupa ce au spart geamul portierei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat si se continua cercetarile in vederea identificarii autorilor si recuperarii prejudiciului.

SA-I DESCURAJAM PE INFRACTORI! CELE MAI MULTE FURTURI DIN AUTOTURISME POT FI USOR EVITATE! Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii va reamintesc ca hotii sunt tentati in special de genti si posete lasate in autoturisme. Asadar:
• Nu lasati in autoturism, la vedere, nici chiar pentru cateva minute, bani, GPS-uri, detectoare radar, statii emisie-receptie, aparatura electronica, genti, borsete, posete sau telefoanele mobile!
• Asigurati autoturismul chiar daca lipsiti din el doar cateva minute!
• Evitati sa pastrati in autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de inmatriculare a masinii, documentele firmei, carti de credit, ordine de plata sau orice alte inscrisuri de valoare!

Operativitate: identificati si retinuti de politisti imediat dupa comiterea unei talharii

Politistii Biroului de Ordine Publica Baia Mare si-au dovedit inca o data profesionalismul: au intervenit cu promptitudine la o talharie comisa pe raza municipiului, reusind identificarea si prinderea persoanelor banuite de comiterea faptei la scurt timp de la sesizare. Doi baimareni au fost retinuti pentru 24 de ore.

Ieri dupa-amiaza, in jurul orei 16.40, politistii au fost sesizati prin SNUAU 112 ca in Parcul Dacia din municipiul Baia Mare s-a comis o talharie. Politistii au intervenit de urgenta la fata locului si au identificat un baimarean care fusese deposedat prin violenta de suma de 20 de lei. Primele verificari au relevat ca acesta a fost abordat de doi tineri necunoscuti, in timp ce se afla pe o alee din parc. Dupa ce au luat banii, cei doi tineri au fugit spre Piata Revolutiei.

In mai putin de o jumatate de ora, politistii de ordine publica au depistat doi baimareni de 19 si 20 de ani, banuiti de comiterea faptei. Acestia au fost condusi la sediul politiei, iar in urma documentarii faptei si extinderii cercetarilor, politistii de investigatii criminale au stabilit ca au comis alte doua fapte similare, tot pe raza municipiului.

In baza probatoriului administrat, banuitii au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza a fi prezentati Judecatoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventiva. Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de talharie calificata si continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a celor in cauza.

 

FOTO
Citeste
Baimarean talharit pentru 20 de lei. Talharii au fost retinuti de politisti imediat dupa comiterea faptei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.