Maramureseanul din Seini care a terorizat Romania in anii ’90

CRIMINALI IN SERIE ISTORICI Exista criminali in serie care actioneaza organizati intr-un grup. Ei ingreuneaza astfel misiunea anchetatorilor care, cel mai adesea, sunt instruiti sa se gandeasca la un criminal in serie ca la un atacator singuratic. Miu Florian s-a nascut la 15 februarie 1963 in Toplet .

La 12 decembrie 1998, cei doi au ucis o femeie care-i invitase in casa ei. Au spanzurat-o de conductele caloriferului si apoi au furat tot ce au gasit prin casa acesteia.

Un set de farfurii de 12 persoane, 3 bibelouri, un aspirator marca «Excel», un fier de calcat marca «Moulinex», un dublu radiocasetofon, un aparat telefonic marca «Emtel» si un televizor color marca «Freedom» rechizitoriul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare

In martie 1999, cei doi au ucis un barbat de 38 de ani pe care Miu voia sa se razbune. La crima a participat si Bucur Adrian, un bun prieten de-al lui Miu. Victima a fost lovita cu levierul in cap si apoi strangulata, iar cadavrul a fost ascuns intr-o groapa dintr-un cimitir. Cei trei au furat masina victimei, un Mercedes. La urmatoarea crima, grupul infractional avea sa numere nu mai putin de cinci membri, celor vechi alaturandu-li-se Basaraba Petru si Agape Nicanor Cristi.

La 27 martie 1999 cu totii au ucis un valutist din Caransebes, pe care l-au spanzurat cu o sfoara din matase de un scaun, rupandu-i coloana cervicala. Au luat din casa victimei 6.000 de marci germane si o jumatate de kilogram de aur. Apoi au inceput sa cheltuie banii furati, lucru ce a atras politia pe urmele lor. Dar, pana sa fie prinsi, Miu Florian si Basaraba Petru au comis inca o crima: au impuscat un alt valutist, din Resita, de la care au furat 4.000 de marci germane, 4 milioane de lei vechi, 2 inele din aur si o pereche de cercei. Dupa crima, cei doi au sters urmele de sange folosind un prosop pe care l-au abandonat la fata locului

Cei cinci au fost condamnati pentru fiecare crima in parte. Apoi pedepsele au fost contopite, ramanand de executat cea mai mare dintre ele. Astfel. Miu Florian – 20 de ani de inchisoare.

Sursa info si foto: Libertatea.ro

Un caine a fost tarat dupa masina, apoi abandonat la adapostul de caini fara stapan din sighet
Citeste
Inca un gest extrem! Un politist s-a impuscat in cap, intr-un cimitir
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.