Maramures: Un fost ofiter de politie de frontiera a fost condamnat definitiv pentru infractiuni de coruptie. Vezi ce a facut

Un fost ofiter de politie de frontiera a fost condamnat definitiv pentru infractiuni de coruptie, au transmis reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie (DGA).

La data de 31.03.2021, Curtea de Apel Cluj a condamnat un inculpat, ofiter de politie de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighet la data savarsirii faptelor, pentru comiterea infractiunilor de luare de mita in forma continuata si trafic de influenta in forma continuata, la pedeapsa de 3 ani si 8 luni inchisoare, cu executare, precum si interzicerea unor drepturi, pe o perioada de 3 ani, mentinand celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate. Hotararea este definitiva.

Dosarul a fost initiat ca urmare a unor date si informatii transmise catre Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures de catre Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei cu privire la posibila implicare a unui ofiter de politie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei in comiterea unor infractiuni de coruptie, precum si ca urmare a unor investigatii efectuate de politistii anticoruptie ai Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Maramures, au informat oamenii legii.

In acest context, au fost consemnate si inregistrate doua denunturi, formulate de doua persoane impotriva ofiterului de politie, sub aspectul comiterii infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, acestea fiind inaintate Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare. Astfel, in sarcina inculpatului, s-a retinut ca in contextul cercetarilor penale pe care ofiterul de politie le desfasura intr-un dosar penal inregistrat la nivelul Parchetului de pe langa Judecatoria Viseu de Sus, privind savarsirea infractiunii de contrabanda cu tigari, ofiterul de politie a pretins suma de 800 de Euro (o parte din bani pentru sine, iar o alta parte, conform afirmatiilor ofiterului de politie pentru achizitionarea unui ceas pentru procurorul de caz), de la una din persoanele denuntatoare, respectiv de la sotul celeilalte persoane denuntatoare (care avea calitatea de inculpat in dosarul penal).

Suma a fost pretinsa in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu, respectiv pentru a solutiona cauza de o maniera favorabila acestuia, prin efectuarea unor demersuri de schimbare a incadrarii juridice intr-o infractiune cu o pedeapsa mai blanda si pentru restituirea unui autoturism ridicat in cauza de la o ruda a martorului, dar si pentru a interveni pe langa procurorul de caz in vederea dispunerii unei solutii favorabile in cauza. La data de 03.05.2019, inculpatul a primit cei 800 de euro pretinsi anterior, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante, au conchis reprezentantii DGA.

DirectMM.ro

Premii numeroase obtinute de sincaisti la Olimpiada de Matematica „Gazeta Matematica”; Cinci elevi s-au calificat la etapa nationala
Citeste
"De Pasti … din Maramures", campanie pentru promovarea mestesugarilor locali
Citeste
Articol preluat de pe directmm.ro. Citeste tot articolul aici.