Manastirea Barsana, DAR de la Dumnezeu pentru maramureseni

UN COLT DE RAI AUTENTIC  Spiritualitate, credinta, oameni frumosi cu smerenie in inimi, adunati in locul binecuvantat din Maramures, Manastirea Barsana.

Peste 7.000 de credinciosi cu sufletul curat s-au rugat impreuna la Hramul manastirii de Sarbatorea Soborul Sfintilor 12 Apostoli. Sfanta Liturghie Arhiereasca a fost oficiata in Altarul de Vara, de un sobor de peste 35 de preoti si diaconi condusi de Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Siluan, Episcopul Ortodox Roman din Ungaria si Episcop Loctiitor al Episcopiei Daciei Felix.

Memoria ocrotitorului maramuresenilor, care a tinut vie flacara credintei pentru multe generatii,  Inalt Preasfintitul Justinian va ramane de-a pururi amprentata in sufletul credinciosilor.

In semn de pretuire Prea Sfintitul Iustin, Arhiereu al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului a conferit Medalia "Justinian Arhiepiscopul" si Gramata Episcopala care o insoteste Maicii starete stavrofora Filofteia, inima Manastirii Barsana.

Maica Emanuela, cea care timp de 20 de ani l-a vegheat  si ocrotit pe "Sfantul Maramuresului" il va purta in continuare aproape de suflet prin Medalia "Justinian Arhiepiscopul" si Gramata Episcopala. In aceasta zi speciala a fost hirotesita stavrofora, cu dreptul de a purta Sfanta Cruce.

Oameni minunati de pe Valea Izei, Valea Cosaului si Valea Viseului au imbracat cu mandrie portul traditional  mostenit de generatii si pe care il pastreaza  in suflet alaturi de credinta ca Maramuresul va ramine mereu un colt de Rai autentic.

Rugaciunile maramuresenilor se vor inalta mereu  la ceruri si binecuvantarea cereasca va cobori totdeauna peste aceste locuri minunate.

 

Dr. Viorica Chereches,

deputat de Maramures

Efectele florilor de fan asupra sanatatii
Citeste
Brazilia se califica in finala Copa America
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.