Managerul sorina pintea a reusit pe cont propriu sa trimita pacientul ars la viena

Informatii incredibile incep sa apara in cazul inginerului care a suferit un grav accident de munca in urma caruia 55% din suprafata corporala a fost afectata. Starea de sanatatea a acestuia era critica iar conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare a cerut sprijinul forurilor superioare pentru a-l transfera la o clinica de specialitate de pe teritoriul Romaniei.

Cum toate paturile erau ocupate s-a cerut transferul acestuia intr-o clinica din strainatate. Conform informatiilor noastre, acest lucru ar fi fost refuzat de Ministerul Sanatatii. De altfel, ministrul prin vocea unui consilier, ar fi spus ca niciun pacient nu pleaca in strainatate pentru ca avem restante de platit.

Managerul responsabil – a rezolvat situatia si a salvat o viata

"Un manager responsabil ia masuri. Am facut formularul 112, am luat legatura cu Viena, Viena care mi-a dat acceptul. Era vorba de ore si DSU mi-a asigurat transport terestru si se punea problema transportului aerian. Si atunci omul de afaceri a fost de acord sa plateasca transportul aerian. 10.900 de euro. La ora 16:30 am primit ordinul de plata si la 19:30 avionul a fost pe aeroport. Din start mi s-a spus ca se asigura transport terestru, iar in momentul in care mi s-a spus asta eu am transmis medicilor de la Viena, iar ei au zis ca este ciudat sa il transportam terestru avand in vedere situatia lui si daca acceptam varianta cu plata avionului medical. Eu am intrebat si s-a platit", a declarat managerul Spitalului Judetean, Sorina Pintea.

"Avem legislatie pe 112 care permite transferul pentru ca toti pacientii arsi pe care eu in calitate de ministru i-am trimis afara au plecat cu acest formular 112. Nu poate sa spuna nimeni ca sunt restante la plata pentru ca odata ce un spital accepta acest formular, accepta si termenul de plata care este stabilit prin directiva europeana. Atunci am luat legatura cu AKH-ul, am trimis documentele medicale traduse in engleza si in momentul in care profesoara de la Chirurgie plastica din AKH, la ora 15:30, a zis ca preia cazul, la 16:30 s-a facut plata pentru transferul cu avionul medical si la 19:30 avionul a fost in Baia Mare si la 20:17 pacientul a decolat.

A fost o zi nebuna, dar superba ca am facut ceva pentru un om. Daca se intampla asa ceva cat am fost eu ministru era circul cat casa. Acum nimeni nimic", a mai spus Pintea.

Citeste si

Doua femei, gasite fara suflare. Criminalii au fost prinsi la scurt timp
Citeste
Cu cat se scumpesc tigarile
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.