«m-as bucura din inima sa vina cat mai multi romani la vot»

Andrei Kaiser, 39 de ani, originar din Baia Mare, intreprinzator si sportiv de performanta in Germania, va candida pentru un post de consilier la alegerile locale din 15 martie la Burglengenfeld, localitate in Bavaria situata in apropiere de Regensburg. Candideaza pe listele unui grup politic local, BWG-Freier Wahler Burglengenfelder, care are deja reprezentanti in consiliul local.

Andrei Kaiser este in primul rand sportiv, nascut intr-o familie de sportivi. Si datorita sportului, a ajuns in Germania.

«Am inceput sa fac performanta la liceul sportiv Baia Mare sub indrumarea doamnei profesoare Terezia Pop care m-a descoperit. Disciplina mea a fost proba de mars, singura disciplina unde prin munca multa disciplina si pasiune rezultatele s-au aratat foarte stralucitoare: multiplu campion national in probele de 3/5/10 si 20 km mars. Cea mai valoroasa medalie am castigat-o la campionatele balcanice din Grecia in 1998 la proba de 10 km mars.»

Dupa Bacalaureat, in anul 2000, a urmat scoala de agenti la Satu Mare, pana in 2002, fiind si legitimat la Clubul Sportiv Municipal Satu Mare. «Dupa terminarea scolii postliceale de la Satu Mare, armata romana a fost foarte interesata sa ma inroleze. Dar eu nu eram pregatit pentru armata.

Cu noroc si cu ajutorul unei familii din jud. Satu Mare, am ajuns sa fiu legitimat in Germania pentru prima data in 2003, la Clubul Sportiv TV Burglengenfeld, in orasul unde locuiesc pana in prezent. Din 2009 sunt legitimat la Clubul Gehsport Regensburg. Pana in prezent am cucerit la campionatele bavareze si nationale ale Germaniei peste 25 de titluri!»

Este casatorit si tatal a doi copii care au mostenit pasiunea pentru sport. «Baiatul meu Devis, 9 ani, joaca fotbal la SSV Jahn Regensburg Futsal, si fica mea, Victoria, practica scrima in Regensburg.»

Obiective politice

Dupa succesul in sport, Andrei se pregateste pentru un alt fel de competitie: intra in politica! «Pe data de 15 martie 2020 voi candida pentru un loc din cele 24 in consiliul local Burglengenfeld. Am fost nominalizat pe lista de colegii mei de la Freie Wahler- BWG Burglengenfelder Wahlergemeinschaft, grup politic in care sunt activ din 2014. Colegii mei au fost interesati sa ma cunoasca mai bine si sa ma sprijine mereu la competitiile sportive.

Mentionez ca particip la alegeri ca cetatean roman – european, nu am cetatenia germana. Orasul Burglengenfeld are o populatie de circa 15.000 de locuitori, dintre care circa 10% cetateni romani, inclusiv cei cu cetatenie germana.Particip mereu la evenimentele care sunt organizate de asociatii romanesti sau care au legatura cu Romania. Dar legat de subiectul reprezentativitatii pe plan local, daca voi fi ales, voi fi un reprezentant pentru toti locuitorii orasului Burglengenfeld, indiferent de rasa, nationalitate sau culoarea pielii!»

Intermediere de locuri de munca

Andrei Kaiser are o activitate de consiliere in domeniul resurselor umane, care ofera servicii de intermediere de personal pentru cei interesati. «Am infiintat firma KIB Kaiser Intermediary Buisness in noiembrie 2013, fiind de atunci in continua crestere. Pana in 2021 obiectivul este de a depasi cota de 500 de intermedieri. In general pot sa intermediez orice job calificat sau necalificat. Eu m-am specializat mai mult pentru industria auto in Regensburg. Sper ca din martie 2020 sa vina un impuls mai bun pentru joburi noi. In momentul de fata in Regensburg rata somajului este foarte scazuta, de 2,8 %.»

«Nu am plecat de bine»

Despre situatia din Romania, Andrei Kaiser spune ca romanii continua sa plece din cauza situatiei dificile. «Dupa ultimele alegeri prezidentiale si europarlamentare, cu prezente numeroase la vot, eu sper ca tuturor romanilor sa ne fie mai bine si sa nu mai fim nevoiti sa plecam de acasa, sa ne lasam in urma parintii, bunicii, prietenii si locurile unde am copilarit. Un lucru este foarte clar, marea majoritate care au plecat din tara nu au plecat de bine!

Cetatenilor romanii care s-au hotarat sa ramana in Germania, in special celor din Regensburg, le recomand sa-si continue cursa mai departe prin scoli de limba, scoli de meserii sau sa studieze in continuare si nimeni sa nu renunte la visul sau! Curand voi inaugura Asociatia Romanilor din Regensburg, unde toata lumea care are nevoie de informatii gratuite in aproape toate domeniile este binevenita.»

In final, un apel pentru prezentarea la vot: «Ma bucur enorm ca am fost acceptat si sprijinit de catre colegii mei din partidul BWG-Freier Wahler si de vicepresedintele din Bayern, Herr Hubert Aiwanger! Le multumesc tuturor prietenilor si familiei mele pentru sustinere! Va recomand sa mergeti la vot, daca puteti! Eu am luptat zi de zi, timp de peste sase ani, ca sa pot sa fiu nominalizat. Va multumesc pentru sustinere! Sectia de votare va fi in incinta Scolii Generale, unde cu siguranta se va vota fara probleme si m-as bucura din inima sa vina cat mai multi romani din orasul Burglengenfeld la vot.»

Preluare info si fotografii: Sorin Cehan, Ziarul Romanesc.de.

Comenteaza cu Facebook

Era beat si a intrat cu masina in gard
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.