"luni vom pleca acasa la familie

VremTeste! Este mesajul venit din partea persoanelor aflate in carantina institutionalizata la BORSA dar si la SIGHETU MARMATIEI. Oficial se pare ca metodologia ar fi fost schimbata de cateva zile iar persoanele aflate in carantina institutionalizata NU MAI SUNT TESTATE. ASTEPTAM SI OFICIAL DACA ESTE SAU NU ASA.

BORSA

"Noi luni iesim din carantina. Au trecut 14 zile. Nu vor sa ne testeze. Ne-au spus ca noi nu avem nimic pentru ca ne-au monitorizat cei de la DSP Maramures. In cele 14 zile nu a venit NIMENI LA NOI. Asa cum spuneam luni trebuie sa iesim. Ne este frica sa mergem la familii fara sa stim daca avem sau nu acest virus. Vrem sa fim testati. De la DSP ne-au spus ca daca vrem teste sa sunam la 112 si sa spunem ca avem simptome! Si asa ne-or testa" este mesajul unui maramuresean aflat in carantina institutionalizata la una din pensiunile din Borsa.

SIGHET

"Buna ziua. Am citit articolul dvs si vreau sa va aduc la cunostinta niste lucruri oribile din punctul meu de vedere, ce se intampla acum, legat de carantina. Nu iau apararea nimanui dar carantinele in Romania sunt o risipa de bani publici si niste focare de infectie in adevaratul sens al cuvantului. Eu sunt in carantina impreuna cu sotia mea. Ne-au adus aici in carantina in timp ce noi avem o casa care este goala. Deci statul cheltuie o gramada de bani pe noi, in timp ce casa noastra sta goala. Nu ne putem plange de conditii. Mancare, multa si buna, tot ce vrei. Dar ne-au adus aici intr-o pensiune in care sunt 32 de persoane. Nu ai voie sa iesi din pensiune, dar toata lumea poate merge in vizita la toata lumea, pe holuri etc. Chiar daca esti constient si vrei sa stai in camera sa te izolezi fata de restul, NU POTI.

Mancare se aduce la intrarea in pensiune si se pune pe o masa mica unde trebuie sa coboare toata lumea aflata acolo sa si-o ia. Fiecare atinge punga altuia etc. Cafeaua, laptele si ceaiul e adus in PET-uri de doi litri, fiecare trebuie sa atinga sticla, dopul ca sa se poata servi.

Mai strigator la cer este faptul ca jumatate din cei din pensiune au venit cu mult inaintea noastra, intra in contact cu noi si peste cateva zile pleaca acasa. Exemplu: daca se descopera in ziua 12 ca ei sunt bolnavi. EI voi fi de mult cu familiile si prietenii lor acasa. Intre timp vor veni altii in locul lor. Deci pana la sfarsit eu voi intra in contact cu cel putin 50 de persoane. Asta repet, in timp ce CASA NOASTRA STA GOALA. In loc sa stau eu cu sotia acolo. Daca eu sunt bolnav statul va avea de ingrijit doi bolnavi: eu si sotia. Dar daca eu sunt bolnav aici va trebui sa cheltuiasca o gramada de bani pentru ca vor mai fi 50 de noi bolnavi.

Doresc sa mai precizez ca de cand suntem aici NU AM VAZUT URMA DE DOCTOR PE AICI. NU NE-A TESTAT NIMENI. Si sa mai spun o poveste interesanta. Am discutat cu un prieten politist si imi spune ca a oprit pe cineva care era taximetrist in Anglia si ca venea in Romania. Lui i-a dat izolare la domiciliu, dar el a cerut sa i se dea carantina motivand ca nu are casa proprie si ca sta cu parintii in Romania si ca nu doreste sa ii puna in pericol. Dl politist a sunat mai sus sa raporteze si i s-a spus ca acel taximetrist venit din Anglia poate fi carantinat CONTRACOST. Atunci cetateanul roman a decis ca merge acasa la izolare. In tot acest timp cunosc foarte multe persoane care au casa proprie, unde locuiesc singuri si ei sunt trimisi la carantina institutionalizata, pe banii statului, in timp ce casele lor stau goale. Acel cetatean care avea nevoie de o cazare isi pune parintii in pericol in timp ce la altii le stau casele goale. Va dati seama cu cata lume a intrat el in contact fiind taximetrist in Anglia?

Este dureros ca toata lumea acuza doar cetatenii, doar pe cei veniti din strainatate de la munca. Se prezinta doar cetateni inconstienti. Nu se prezinta proasta organizare a statului roman, nu se prezinta cetateni constienti si responsabili care vor da nu pot tot din cauza statului. Cazul taximetristului din Anglia. Parca numai populatia este vinovata. Parca toata lumea e inconstienta si statul este ingerul protector . Daca multi nu au respectat izolarea, noua ni s-a luat dreptul de a alege. Noi am fost dusi direct in carantina fara a avea sansa de a demonstra ca putem respecta izolarea la domiciliu, fara a putea demonstra ca suntem cetateni responsabili" ne-a transmis cititorul nostru carantinat la Sighetu Marmatiei.

🔴Haideti sa fim uniti, sa distribuim toti acest clip!

"Nu m-am intors aici de bine,
Ci fiindca n-am avut de-ales.
Am stat cuminte-n carantina,
Nu vreau, fara un test, sa ies.

Nu stiu ce am adus de-acolo,
De am covid-ul sau nu-l am,
Va rog din suflet, nu ma puneti,
Familia eu sa mi-o condamn.

Cer doar un test sa mi se faca,
Cat poate fi? Eu il platesc!
Sa merg cu inima-mpacata,
Pe-ai mei sa nu-i imbolnavesc!

Am stat inchis ca si un caine
Si regulile-am respectat,
N-as vrea sa stiu maine, poimaine,
Ca pe ai mei i-am infectat.

Parintii ma asteapta-n poarta,
Copiii-n brate sa ii strang,
Cadou le-as duce-o ciocolata,
Nu moartea, in chip nemaivazut."

Comenteaza cu Facebook

50.000 de lei pentru gestionarea deseurilor din spatiul de carantinare Sighetu Marmatiei
Citeste
Primul pacient confirmat pozitiv covid-19 la poienile izei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.