LUCRARE UNICAT: Un tanar din Baia Mare a construit din sticla Colosseumul din Roma. Lucrarea va fi scoasa la licitatie, iar banii vor merge catre un centru de plasament

Patru ani si 190.000 de sticle pentru o lucrare unicat. Un tanar din Baia Mare a construit varianta din sticla a Colosseumului din Roma. Lucrarea va fi scoasa la licitatie, iar banii obtinuti vor fi donati unei case de copii.

In urma cu putin peste patru ani, Alexandru se apuca de lucru la ce avea sa devina in timp o lucrare de arta unicat. Colloseumul din sticla a adunat aproximativ 140 de metri patrati de material brut si peste 190.000 de sticle.

Alexandru Bonea, artist: Prima zi cand am reinceput, am avut ceva emotii, dar cand am vazut totul terminat, m-am vazut implinit.

Are 34 de ani si a crescut intr-o casa de tip familial in Satu Mare. Si-a descoperit latura artistica cand a ajuns in Maramures, la Manastirea Prislop.

Alexandru Bonea, artist: Am fost la o manastire si preotul m a trimis la un curs mozaic si cand m am intors inapoi, am refacut ceva planse de mozaic si mi a venit o idee sa fac macheta manastirii Prislop.

Acum are si un asociat care il ajuta in tot ceea ce creeaza.

Daniel Zaharie, asociat: Cu toate ca am vazut o aproape zilnic ori de cate ori o privesc, vad o opera frumoasa, vad o bucata din creatia pe care Dumnezeu a pus-o in Alex, vad o minune.

Pentru fiecare gest pe care il face exista o tehnica.

Lucrarea cu o inaltime de 76 de centimetri si o greutate de aproximativ 700 de kilograme va fi scoasa la licitatie, pretul de pornire fiind de 800 de mii de euro. Banii vor merge catre un centru de plasament.

Observatornews.ro

Articolul LUCRARE UNICAT: Un tanar din Baia Mare a construit din sticla Colosseumul din Roma. Lucrarea va fi scoasa la licitatie, iar banii vor merge catre un centru de plasament apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

INSP a actualizat definitiile de caz pentru COVID. 13 categorii de persoane, testate
Citeste
Saptamana neagra in Marea Britanie. Cazurile de COVID-19 au crescut cu 40%
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.