Lipsire de libertate Si omor – tanarul din baia mare, principalul suspect in crima din satu mare, a fost retinut

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, au dispus, la data de 12.03.2020, punerea in miscare a actiunii penale impotriva inculpatului CCM pentru savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate in mod ilegal prevazuta de art. 205 alin.1 Cod penal si omor calificat prevazuta de art. 188 alin.1, art. 189 alin.1 lit.a,h Cod penal cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal.

In cauza s-a retinut ca la data de 05.03.2020, inculpatul CCM impreuna cu victima TCA s-au deplasat cu un autovehicul in municipiul Satu Mare si in imprejurimi. Pe parcursul acestor deplasari, inculpatul a exercitat acte de constrangere psihica asupra victimei lipsind-o de libertate. In noaptea de 5/6 martie 2020, in apropierea lcoalitatii Dorolt, din judetul Satu Mare, prin aceleasi mijloace de constrangere, inculpatul a condus victima pe un camp arat, unde a exercitat asupra ei acte de violenta fizica, lovind-o cu pumnii si cu obiecte contondente, iar apoi, inculpatul a suprimat viata victimei innecand-o in apa unui sant.

In vederea ascunderii urmelor infractiunii inculpatul a ingropat pe camp cadavrul victimei, telefoanele acesteia si alte mijloace de proba. Ulterior, la data de 08.03.2020 inculpatul a incercat sa paraseasca tara, fiind depistat la punctul de trecere a frontierei Petea si predat organelor de politie. Pe parcursul urmaririi penale inculpatul a fost expertizat din punct de vedere psihiatric constatandu-se ca a avut discernamantul pastrat la momentul savarsirii infractiunii.

La data de 12.03.2020 s-a dispus retinerea inculpatului pentru 24 de ore, urmand ca in cursul aceleiasi zile dosarul sa fie inaintat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Precizam ca, punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Un barbat din cupseni salvat in ultimul moment
Citeste
Se reiau slujbele religioase in maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.