Liderii de sindicat din satu mare, mehedinti si maramures au blocat drumul, punandu-se pe jos

Tensiunea a atins cote nebanuite la Electrolux Satu Mare in a cincea zi de greva generala. Liderul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Darle, si-a pus catusele in semn de protest, in timp ce lideri sindicali din Mehedinti si Maramures au blocat drumul, punandu-se pe jos. Moment in care au intervenit jandarmii cu mult tact, fara sa foloseasca forta, facand apel la intelegere, potrivit Presa SM.

Vasile Darle, liderul sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, a ales sa protesteze intr-un mod inedit, punandu-si catusele, spunand: "Asta se intampla la Electrolux". Din cauza emotiilor si a oboselii fizice si psihice acumulate in aceste cinci saptamani, Vasile Darle a izbucnit in lacrimi: "Isi bat joc de noi. Astia nu sunt oameni, sunt extraterestri"!

Sindicalistii au mers mai apoi chiar in fata portii principale de acces, unde i-au amenintat pe cei din intreprindere ca vor intra peste ei, scandand "Rusine sa va fie" catre muncitorii care nu au intrerupt lucrul, dar si catre cei din conducerea fabricii.

Dand dovada de tact, jandarmii au intrat in interiorul fabricii pentru a discuta cu cei din conducere, in incercarea de a facilita un dialog cu sindicalistii si pentru a detensiona totul. Doar ca directorul Dietmar Blomer nu s-ar fi aflat in incinta.

Liderul sindicatului Samus din Electrolux, Sorin Faur, le-a spus muncitorilor ca cei din conducerea fabricii ii acuza de distrugere pe muncitori, iar pe liderii de sindicat ii acuza de incitare. Cert este ca Sorin Faur si grevistii nu s-au lasat intimidati.

"Schimbam toata strategia", le-a transmis Sorin Faur. Mai exact, acestia nu vor mai sta "cuminti" in tarcul din lateralul fabricii ci vor adopta forme mai hotarate de protest.

Preluare Presa SM

FOTO: PortalSM

Targ caritabil de carti in Baia Mare
Citeste
Arde acoperisul primariei din basesti
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.