Lectii deschise ale pompierilor maramureseni in scolile din judet. Elevii vor invata ce trebuie sa faca in situatii de urgenta

DE ZIUA PROTECTIEI CIVILE In contextul activitatilor desfasurate cu ocazia Zilei Protectiei Civile din Romania, sarbatorita in fiecare an in data de 28 februarie, personalul Serviciului Pregatire pentru Interventie si Rezilienta Comunitatilor din cadrul I.S.U. Maramures desfasoara, in aceasta perioada, o serie de lectii deschise cu elevii institutiilor de invatamant din judet.

Pe parcursul saptamanii trecute, pompierii s-au intalnit cu elevii scolilor gimnaziale din comunele Barsana, Leordina si Grosi, carora le-au prezentat informatii cu privire la regulile de comportament in cazul producerii unor situatii de urgenta, precum incendiile si cutremurele.

Pe langa informatiile din pliante si cele prezentate prin viu grai de pompieri, cei aproximativ 200 de elevi participanti la lectiile deschise au vizionat si materiale video pe teme de protectie civila.

Personalul S.P.I.R.C. se va intalni saptamana aceasta cu elevi ai institutiilor de invatamant din Baia Mare, Bocicoiu Mare, Ocna Sugatag si Baia Sprie. Pompierii vor continua aceste activitati pe parcursul intregi luni.

Unui politist local i-a fost dislocat umarul
Citeste
un proiect care va fi sustinut si de comunitatea din Sighetu Marmatiei
Citeste
Articol preluat de pe actualmm.ro. Citeste tot articolul aici.