Lectie de siguranta predata de politisti elevilor din arinis

Politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, impreuna cu cei ai Grupei Canine si cei de la Postul de Politie Comunal Arinis au reluat activitatile preventive adresate copiilor, oferindu-le acestora o lectie despre siguranta personala, asezonata cu un exercitiu de dresaj canin.


La mijloc de ianuarie, recomandarile preventive au ajuns la cei peste 60 de elevi care frecventeaza scoala din localitatea Arinis.

Cu cei din ciclul primar au fost abordate teme privind pericolele nerespectarii regulilor de circulatie si capcanele mediului online. Prezentarea unor tematici specifice varstei lor printr-o abordare ludica a generat discutii interactive si a avut efectul scontat, acela de a starni interesul si implicarea copiilor.

Celor din ciclul gimnazial politistii le-au explicat aspecte privind raspunderea penala a minorilor si modalitaati de prevenire si combatere a fenomenului de bullying. Pentru ca indiferent de varsta, unele reguli trebuie cunoscute si respectate, politistii au insistat asupra importantei protectiei personale si asupra felului in care trebuie sa actioneze in anumite situatii de risc, recomandandu-le elevilor sa nu incerce sa-si rezolve singuri problemele, ci sa apeleze la sprijinul adultilor!

Ziua de scoala s-a incheiat in curtea scolii, in compania lui Vis. Echipajul Grupei Canine a oferit copiilor un adevarat spectacol de dresaj canin, care a fost aplaudat de toti cei prezenti.

Grupa canina a ipj maramures, felicitata
Citeste
WIZZ AIR recruteaza salariati in Baia Mare
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.