LACUL BODI: Statiunea de la munte unde se face baie ca pe litoral pana tarziu in toamna


Desi ne aflam aproape de jumatatea lunii septembrie, vara nu se lasa dusa cu una cu doua. Iar distractia, pare si ea fara sfarsit. In acest weekend, pe malul lacului Bodi din Maramures au ajuns zeci de turisti care s-au bucurat de-o baie pe cinste in apele racoroase. Cei mai incantati au fost copiii, care se bucura la maximum de ultimele zile de vacanta.

Aflat la poalele Muntilor Gutai, lacul Bodi, cunoscut si sub denumirea de lacul Zanelor, este o atractie de neratat pentru oricine ajunge in Maramures.

Lacul Bodi, marea de la munte
Ciprian, turist: Profitam de soare, apa e super, va invit pe toti in apa.
Reporter: Baia cum a fost?
Ciprian, turist: Racoroasa!
Reporter: Ultima?
Ciprian, turist: Cred ca e ultimul weekend cand mai facem baie aici, da!

Turistii care ajung in zona se opresc aici macar pentru cateva ore. Asa se intampla si in acest weekend, probabil ultimul cu temperaturi de vara. „Apa este buna, un pic racoroasa, dar mie imi place. E foarte bine. Si maine venim”, spune un barbat.

Copiii au fost insa, de departe, cei mai fericiti. Luni vor incepe scoala, asa ca cei mici s-au bucurat din plin de ultimele zile de vacanta. In timp ce multi s-au jucat pe marginea lacului, altii s-au intrecut la alergare.

„Ne propunem sa profitam de fiecare zi insorita si ne asteptam oaspetii pe terasa. Dupa cum puteti vedea natura este inca verde, speram intr-o toamna cat mai lunga”, spune Cornelia Lupsa, administrator domeniu.

Pana cand e permis accesul la lac
Intrarea pe domeniul turistic este gratuita, iar accesul pe lac va fi permis cel putin pana la mijlocul lunii octombrie. Statiunea Mogosa se afla la 17 de kilometri distanta de Baia Mare.

Sursa observatornews.ro

Tanara Eliza Lazar a castigat Trofeul Festivalului de folclor ,,Pe sub poala Codrului - Pranzul miresei Anicuta", editia a V-a
Citeste
Invitatie in Satul de pe Deal din Baia Mare, la prepararea silvoitei
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.