La varsta de 100 de ani, cpt

Capitanul in rezerva Ioan Godja-Ou, veteranul-erou din Valeni, judetul Maramures, cel care a implinit 100 de ani in 31 august, a fost astazi "pentru un viitor mai bun!". Alaturi de familia lui acesta a fost la vot in localitatea natala.

"Am mers de fiecare data la vot si am mers degeaba pentru ca speranta care este pentru tara se duce la altii in buzunare. Imi doresc pe viitor pentru Romania sa nu mai angajam straini din alte tari, ci sa putem noi lucra. Poate Romania trai bine averea si bogatia ei. Nu trebuie sa mergem slugi la Europa. Toti intelectualii si tinerii sanatosi isi parasesc tara. Unde o sa ajungem? Asa ceva inainte nu exista. Sunt om de la tara si inainte statul avea grija taranilor, ii ajuta sa vanda ce lucre, avea posibilitati, ii oferea omenie in familie cu familia lui. Unde e cultura noastra? Atatea bogatii am avut ca am putut tinea inca o Romanie, dar acum facem importuri si facem angajari in strainatate. Populatia care are cat de cat ceva nu are cui vinde pentru ca statul nu are grija de ei. Apar apoi afaceristii speculanti care vand cu jumatate pretul si se imbogatesc si ceilalti degeaba lucreaza. Statul nu are grija de popor. Colaboreaza partidele ori Guvernul cu populatia? Nu intreaba nimeni care n-i necazul"

Maramureseanul erou in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost de trei ori pe front, a supravietuit bataliei de la Cotul Donului, a primit Crucea de foc din partea statului ungar, pentru ca sub comunisti sa fie cercetat si apoi arestat de Securitate.

Alaturi de sotia sa Ana, s-a bucurat de nasterea a opt copii, dar numai trei fete au supravietuit. Are 12 nepoti si 12 stranepoti, cel mai mic, Andrei, avand doar sase luni.

credit foto: facebook.com

"asa arata o urna de vot la haga, olanda", transmite un maramuresean
Citeste
Cel mai bogat maramuresean a dat o lovitura controversata
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.