La un pas de inundatii

Codul galben este valabil pentru intervalul 03 februarie, ora 10:30 – 03 februarie, ora 23:00, in Maramures.
Fenomene vizate si zone afectate: intensificari ale vantului si cantitati de precipitatii indeosebi in zona montana inalta.

La munte, vantul va prezenta intensificari, indeosebi la altitudini mari unde rafalele vor depasi 90…100 km/h, iar precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare.
In restul zonei montane vor fi mai ales ploi, iar in nord-vestul si centrul tarii va ploua. Cantitatile de precipitatii vor depasi 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.
Local si temporar intensificari ale vantului vor fi si in restul teritoriului, dar indeosebi in sud, unde vor fi rafale de peste 50…55 km/h.

De asemenea este in vigoare un COD GALBEN de inundatii pe Viseu si Iza.

Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 36 de ore, ca urmare a precipitatiilor lichide prognozate, cedarii apei din stratul de zapada, evolutiei formatiunilor de gheata si propagarii se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE, dupa cum urmeaza:

In intervalul 03.02.2020 ora 06:00 – 03.02.2020 ora 24:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur .

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele: Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud si Bihor.

Cititorii din Poienile de Sub Munte ne-au trimis video cu ulitele deja inundate.

Multime de credinciosi la hramul de iarna al Manastirii "Adormirea Maicii Domnului" din Moisei
Citeste
COD GALBEN prelungit pentru Maramures
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.