La Targul National de Turism al Romaniei, Maramuresul – cel mai spectaculos dintre toate standurile

Mesteri si artisti populari, dansatori, producatori traditionali si operatori din turism, pe toti ii gasiti zilele acestea la Targul de Turism al Romaniei de la Romexpo Bucuresti, la standul Consiliului Judetean Maramures, cel mai spectaculos dintre standurile organizate la acest eveniment de traditie.

In cadrul standului sunt prezenti operatori de turism din judet, reprezentantii centrelor de informare turistica, reprezentantii muzeelor, cei ai operatorului vestitei Mocanite de pe Valea Vaserului, precum si cei care gestioneaza noua partie de ski de la Borsa.

De asemenea, pot fi vazuti direct la lucru maestrul olar Daniel Les, renumitul sculptor de porti din lemn Petre Codrea, precum si vestitele Mariana si Anuta Stan din Sapanta, renumite pentru mestesugul tesutului.

Inedita este prezenta la stand a unui trib dacic, iar vizitatorii sunt intampinati cu degustari de bucate traditionale, cum numai pe mesele maramuresenilor gasesti.

,,Standul Maramuresului este extraordinar. Va invit sa veniti la Targul de Turism, sa vedeti ofertele turistice ale judetului nostru si va asteptam cu drag in Maramures, sa va bucurati de frumusetea naturii, de traditii, de obiceiuri si de bucatele noastre traditionale", a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, prezent in prima zi a Targului de Turism de la Romexpo.

Standul judetului Maramures este unul dintre cele mai vizitate din cadrul Targului de Turism, artistii populari si membrii Ansamblului Transilvania constituind principalele atractii pentru vizitatori.

Printre cei care au poposit la standul Maramuresului si s-au interesat de oferta turistica au fost si presedintele Senatului, Alina Gorghiu, ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Daniel Cadariu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Antreprenoriatului si Turismului, Tudorita Lungu.

Judetul Maramures a mai fost prezent la Targul de Turism de la Londra, care a avut loc in aceasta saptamana, de luni, 7 noiembrie, si pana azi, 10 noiembrie, unde numerosi vizitatori au fost impresionati de ofertele maramuresene. Totodata, judetul Maramures va fi reprezentat si la Barcelona, in 29 noiembrie – 1 decembrie, si la Varsovia in perioada 24 – 26 noiembrie 2022, unde, de asemenea, vor fi prezentate traditiile, gastronomia traditionala, folclorul si mestesugurile regasite doar in Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Papa Francisc a primit vizita Majestatii Sale Margareta
Citeste
Accident grav pe DN 18 B, aproape de intrarea in Targu Lapus
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.