La sighet electronice, biciclete, alimente, la seini flori si martisoare, la sarasau televizoare

Un tanar, banuit de comiterea mai multor furturi din locuinte, a fost identificat de politistii din Sighetu Marmatiei si retinut pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, care a dispus luarea masurii preventive a controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Conform probatoriului administrat de politisti, tanarul de 23 de ani ar fi patruns prin efractie in trei imobile, doua situate pe strada Unirii si una pe strada Independentei din municipiu. Toate faptele au fost comise saptamana trecuta, in noaptea de 25/26 februarie. Astfel, tanarul a reusit sa sustraga obiecte de imbracaminte, electronice, o bicicleta, bunuri alimentare, cauzand un prejudiciu in valoare totala de 10 000 de lei.
Aproximativ 70% din bunurile sustrase au fost recuperate si restituite proprietarilor. Politistii continua activitatile pentru documentarea intregii activitatii infractionale.

Identificat de politisti si cercetat dupa ce a sustras un televizor dintr-o cabana

Activitatile specifice desfasurate de politisti au dus la identificarea unui barbat de 32 de ani, din comuna Sarasau, banuit de comiterea infractiunii de furt.
Politistii au demarat activitatile de cercetare dupa ce saptamana trecuta, la data de 28 februarie, un barbat din comuna Sarasau a declarat faptul ca persoane necunoscute au patruns intr-o cabana situata pe raza comunei, de unde au sustras un televizor in valoare de aproximativ 1 000 de lei.
Fata de barbatul banuit de comiterea faptei a fost dispusa internarea la Spitalul municipal Sighetu Marmatiei, in vederea efectuarii unei expertize medico-legale psihiatrice urmand ca, in functie de rezultat acesta sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.
Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii sale activitati infractionale.

Flori si martisoare sustrase, recuperate de politistii din Seini

Sambata, 29 februarie, politistii din Seini au intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt dupa ce au fost sesizati ca persoane necunoscute au patruns prin efractie intr-un chiosc situat in Piata Unirii, de unde au sustras flori si martisoare. Prejudiciul a fost stabilit la valoarea de 150 de lei.
In urma activitatilor de cercetare si investigare efectuate, politistii au stabilit ca banuiti de comiterea faptei sunt trei minori din oras.
75% din prejudiciu a fost recuperat si restituit partii vatamate.


Metoda SMEN face victime si la Seini

Recomandam din nou cetatenilor sa fie precauti atunci cand persoane necunoscute le solicite sa-i ajute si sa le schimbe bani, in cupiura mai mica. Riscati ca in cateva clipe sa ramaneti fara o parte din bani, iar gestul de buna-credinta sa va transforme in victima. Dupa cazul mediatizat saptamana trecuta la Baia Mare, un nou caz de inselaciune a fost inregistrat de politisti la Seini.
Ieri, 02 martie, o femeie din oras a sesizat politia ca la data de 29 februarie a.c., doi barbati, necunoscuti, au intrat in magazinul pe care-l administreaza si l-au rugat pe casier sa le schimbe suma de 1000 lei, din 5 bancnote de 200 lei in bancnote cu valoare mai mica, de mai multe ori. La un moment dat acestia i-au cerut bancnotele date initial si au plecat. La finalul programului cand a facut casa, casierul a constat faptul ca ii lipseste suma de 750 lei.
Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru identificarea autorilor si recuperarea prejudiciului.

Babele de martie aduc ploi moderate in Maramures
Citeste
Infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.