LA RAPORT LA DNA: O firma de turism din Maramures ar fi decontat in mod fals vacantele unor militari din Satu Mare

Zeci de militari din cadrul Batalionului 52 Geniu& "TISA" din municipiul Satu Mare au fost chemati sau urmeaza sa fie audiati la Directia Nationala Anticoruptie Oradea, potrivit informatiilor PresaSM.

Ar fi vorba despre 41 de ofiteri, subofiteri si soldati gradati-profesionisti. Acestia sunt suspectati ca ar fi decontat in mod fictiv bani pentru vacanta. Suma pentru fiecare angajat ar fi inceput de la 1.500 de lei.

Mai exact, acestia s-ar fi folosit de serviciile unei firme din judetul Maramures pentru a deconta in mod fictiv servicii de turism. Fiecare individ ar fi achitat suma de 400 de lei, iar firma le-ar fi dat documente "justificative" prin care ar fi incasat de la statul roman nejustificat sume de circa 1.500 de lei. Un fel de vouchere de vacanta.

Acum, zeci de cadre militare sunt chemate pentru a le explica procurorilor si politistilor de politie judiciara care ar fi gradul de implicare si cum s-ar fi procedat in mod concret.

Ancheta este in plina desfasurare si inca nu se stie daca vreunul dintre angajatii Batalionului 52 Geniu& "TISA" va fi pus sau nu sub acuzare. In orice caz, valoarea prejudiciului aparent creat in cauza ar putea fi recuperat cu usurinta.

Sursa:& PresaSM.ro.

Articolul LA RAPORT LA DNA: O firma de turism din Maramures ar fi decontat in mod fals vacantele unor militari din Satu Mare apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

Dumitru Pop Tincu, pastratorul Cimitirului Vesel din Sapanta, i-a incantat cu povestile si preparatele sale pe juratii de la „Chefi la cutite”
Citeste
,,Sistarea evenimentelor private!" – o noua restrictie pentru romani, anuntata de Orban
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.