Judecatorii tribunalului maramures au hotarat suspendarea activitatii de judecata pe perioada nedeterminata

La data de 29 ianuarie 2020, judecatorii si personalul auxiliar din cadrul Judecatoriei Baia Mare, au decis suspendarea activitatii pe durata nedeterminata ca masura de protest impotriva abrogarii pensiilor de serviciu.
In aceasta perioada se va asigura numai judecarea cauzelor urgente.
Compartimentele Registratura si Arhiva vor functiona cu program partial de lucru, intre orele 8.00 si 10.00.

In cursul zilei de astazi, 29 ianuarie 2020, la nivelul Tribunalului Maramures a fost convocata Adunarea generala extraordinara a judecatorilor, in vederea formularii unui punct de vedere privind adoptarea proiectului de lege vizand abrogarea dispozitiilor legale care consacra pensia de serviciu.
Judecatorii Tribunalului Maramures au hotarat suspendarea activitatii de judecata pe perioada nedeterminata, cu exceptia cauzelor urgente, masura care opereaza incepand cu data de 29.01.2020.
De asemenea, judecatorii Tribunalului Maramures au stabilit ca urmeaza a refuza participarea la constituirea Birourilor Electorale Judetene in anul 2020 cu prilejul desfasurarii alegerilor locale si parlamentare.
Judecatorii Tribunalului Maramures solicita actorilor implicati in garantarea independentei magistratilor si asigurarea normalei functionari a justitiei ca serviciu public urmatoarele:

  • Normarea activitatii judecatorilor prin raportare la volumul de activitate al judecatorilor din Uniunea Europeana;
  • Reconfigurarea situatiei personalului din instante atat prin adaptarea schemelor de personal , cat si prin asigurarea ocuparii tuturor posturilor vacante din sistem;
  • Asigurarea resurselor materiale adecvate in scopul desfasurarii in conditii optime a actului de justitie – sedii instante, infrastructura informatica etc.;
  • Stabilitatea legislativa necesara asigurarii predictibilitatii actului de justitie;
  • Revenirea asupra masurii abrogarii pensiei de serviciu, in conditiile in care aceasta reprezinta o garantie a independentei magistratilor, respectiv o obligatie asumata la nivel international de catre Statul Roman.
    Justitiabililor/aparatorilor/altor participanti implicati in cauzele aflate pe rol lui se recomanda sa urmareasca desfasurarea acestora in perioada urmatoare.

Alarma falsa: stewardesa din Sighet, suspectata de coronavirus, are doar un banal agent patogen
Citeste
Care tehnologie va avea cel mai mare impact asupra sporturilor in 2020?
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.