Jandarmii montani, activitati cu tinerii bihoreni aflati in tabara la cavnic

Adaugat in categoria Important
jandarmii-montani-activitati-cu-tinerii-bihoreni-aflati-in-tabara-la-cavnic.jpg

In cadrul campaniei preventiv–educative ,,Siguranta in vacanta", militarii de la Postul de Jandarmi Montan Cavnic au desfasurat zilele trecute, activitati specifice cu un grup format din 30 de copii din municipiul Bucuresti si cu un grup format din 20 de tineri din judetul Bihor, aflati in tabara de vara in statiunea montana Cavnic.

Subiectele prezentate au captat atentia si au starnit interesul participantilor, activitatea transformandu-se intr-un dialog permanent cu jandarmii. Au fost prezentate aspecte cu privire la atributiile ce revin jandarmilor montani, reguli de conduita pe traseele turistice, dotarea minima obligatorie necesara in drumetiile montane, cum sa actioneze si sa solicite ajutorul in anumite situatii de urgenta pe timpul deplasarilor pe munte, tehnici si metode de procurare a hranei, de filtrare a apei, semnalele internationale S.O.S. pe munte, metode de orientare in teren muntos dupa anumiti indici din natura, aprinderea focului cu ajutorul amnarului. De asemenea, au fost prezentate si cateva aspecte despre cum sa se protejeze de eventualele pericole ce pot aparea folosind retelele de socializare, evitarea unor situatii neplacute in care ar putea fi implicati precum si alte sfaturi utile.

Campania preventiv-educativa "Siguranta in vacanta" continua pe toata perioada vacantei de vara iar in timpul acesteia au loc intalniri cu elevii din judetul nostru si cu cei care se afla in tabere organizate si sunt in vizita in Maramures.

testarea-pentru-restituirea-permiselor-de-conducere-va-avea-loc-in-14-august.jpg
Testarea pentru restituirea permiselor de conducere va avea loc in 14 august
Citeste
clinica-somesan-din-baia-mare-a-fost-cumparata-de-reteaua-de-sanatate-regina-maria.jpg
Clinica Somesan din Baia Mare a fost cumparata de reteaua de sanatate REGINA MARIA
Citeste