Jandarmii maramureseni si copiii aflati in tabara la Ciolt, activitati comune in cadrul campaniei „Vacanta in siguranta”

Suntem tot mai aproape de inceputul anului scolar iar campania preventiv – educativa "Vacanta in siguranta" se apropie de final.
Astazi, jandarmii maramureseni au defasurat activitati preventiv-educative cu un grup de copii din Tabara Airsoft in localitatea Ciolt. Violenta in mediul scolar, folosirea responsabila a retelelor de socializare si consecintele unui comportament antisocial au fost unele dintre subiectele aduse in discutie. Au mai fost aduse in atentie copiilor modalitati interactive si sigure de petrecere a timpului liber, astfel incat acestia sa fie angrenati in activitati pozitive, de comunicare si interactiune personala, fiindu-le prezentate si exemple de fapte ce constituie abateri de la normele de conduita sociala, consecintele comiterii unor asemenea abateri, prevederile legale care sanctioneaza aceste fapte si dispozitiile legale care se aplica.
Intre jandarmi si copii au fost purtate discutii libere pe teme legate de prevenirea si combaterea delincventei juvenile si de prevenirea victimizarii minorilor, printre care si conduita recomandata in vederea preintampinarii situatiilor conflictuale, care pot genera acte de violenta, abandon si absenteism scolar.


De asemenea, acestora le-au fost prezentate si aspecte cu privire la atributiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifica Jandarmeriei Montane, reguli de conduita in mediul montan si protejarea acestuia, tehnici esentiale de supravietuire, dotarea minima obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, precum si elemente de baza ce trebuie respectate pe timpul deplasarilor pe munte.
Campania preventiv-educativa ,,Vacanta in siguranta" s-a desfasurat pe toata perioada vacantei de vara iar in cadrul acesteia au avut loc intalniri atat cu elevi din judetul nostru cat si cu cei care s-au aflat in tabere organizate si au fost in vizita in Maramures.
Activitatile s-au desfasurat cu respectarea normelor privind prevenirea si limitarea raspandirii virusului SARSCoV2.

Vesti ,,fantastice" pentru romani: Euro a atins un nou nivel istoric!
Citeste
LOCUINTE PENTRU TINERI BAIMARENI – Cum arata apartamentele din blocurile parasite reabilitate in zona Alecsandri
Citeste
Articol preluat de pe emm.ro. Citeste tot articolul aici.