Jandarmii, alaturi de tinerele sperante ale sportului baimarean

Campania preventiv –educativa ,, Siguranta in vacanta" se afla in plina desfasurare.


Sambata, 20 iulie a.c., in zona lacului Bodi Ferneziu, jandarmii din cadrul Postului Montan de Jandarmi Suior au desfasurat o activitate cu copiii aflati in tabara sportiva de vara, tabara organizata de catre Asociatia Club Sportiv Roth Baia Mare, baschet fete si Asociatia Club Sportiv WildCats Baia Mare, baschet baieti.

Miercuri, 24 iulie a.c.,, jandarmii au desfasurat activitati preventiv –educative cu copiii din cadrul celor doua asociatii sportive in zona lacului Nistru. La activitate au participat peste 120 de copii cu varsta intre 6 si 14 ani, legitimati la cele doua asociatii sportive.

Pe durata activitatilor, jandarmii au prezentat aspecte referitoare la rolul si misiunile Jandarmeriei Romane, o parte din dotarea specifica, teme privind prevenirea violentei, cum sa foloseasca si cum sa se protejeze de eventualele pericole ce pot aparea folosind retelele de socializare, evitarea unor situatii neplacute in care ar putea fi implicati precum si alte sfaturi utile necesare varstei lor. Jandarmii le-au explicat tinerilor cu care s-au intalnit ca disciplina nu se manifesta doar in interiorul arenei sportive, iar un comportament civilizat, bazat pe respect reciproc contribuie la prevenirea producerii unor incidente nedorite. Jandarmii au discutat cu elevii despre reguli minime de autoprotectie si despre ce trebuie sa stie atunci cand sunt victime sau martori ai unor fapte antisociale.

Au mai fost prezentate aspecte cu privire la atributiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifica Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Suior, reguli de conduita in mediul montan si protejarea acestuia, tehnici esentiale de supravietuire in mediul montan, dotarea minima obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, masuri luate in cazul muscaturii de catre serpi veninosi, precum si elemente de baza pentru consumarea apei din fantani si vai de munte, alte pericole la care se expun pe timpul deplasarilor pe munte. Copiii din tabara au fost instruiti de catre jandarmi cum sa acorde primul ajutor si cum sa alarmeze echipele de salvare in caz de nevoie iar la urma, jandarmii montani i-au insotit in drumetie pe traseele montane din zona.

Actiunea face parte din campania ,, Siguranta in vacanta ", care are ca scop prevenirea delincventei juvenile si cresterea gradului de siguranta a tinerilor si elevilor care se afla in aceasta perioada in centre si zone de agrement sau tabere scolare.

Unde vor fi amplasate aparatele radar joi, 25 iulie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Bilant surprinzator: aproape zece milioane de romani traiesc in afara granitelor
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.