Jandarmeria montana maramures, in sprijinul cetatenilor


Jandarmeria Montana Maramures actioneaza in zona de responsabilitate pentru asigurarea si mentinerea ordinii publice in statiunile montane si pe traseele turistice, axandu-se in permanenta pe accentuarea prezentei in mijlocul populatiei. Jandarmii de la Posturile Montane Suior, Cavnic, Valea Vaserului si Borsa, sunt prezenti in zona statiunilor montane si pe traseele turistice intensificand actiunile in zona de competenta si in mod deosebit acolo unde este posibil sa se produca evenimente, fiind pregatiti sa intervina in diferite situatii. Pentru a se evita incidentele nedorite, Jandarmeria Montana recomanda cetatenilor sa respecte cateva reguli:

Iubitorii de drumetii montane sunt indemnati sa fie echipati adecvat, cu bocanci si cu un rucsac care sa contina strictul necesar, sa nu distruga semnele de orientare turistica ale traseelor, sa nu intre cu autoturismele in zonele marcate, sa respecte regulile muntelui, sa nu lase in urma lor resturi menajere depozitate in spatii neamenajate si sa nu distruga mediul inconjurator prin diverse actiuni neconforme cu protejarea acestuia. Este indicat ca inainte de inceperea unui traseu, acestia sa anunte jandarmii montani din zona cu privire la numarul de participanti, precum si ruta / traseul turistic pe care urmeaza sa-l parcurga. Partiile de schi sunt amenajate la altitudini inalte, conditiile meteorologice variaza de la ora la ora si de la o partie la alta, prin urmare trebuie sa se documenteze minutios despre conditiile meteo si traseele pe care intentioneaza sa se aventureze. Nu trebuie uitate nici regulile care privesc echipamentul , dar si curatenia care trebuie pastrata ca in alte locuri publice. Mai mult decat atat, bunele maniere nu trebuie sa lipseasca nici de pe partie, la rand la sistemul de urcare, unde trebuie sa-si pastreze calmul si sa fie atenti sa nu deranjeze celelalte persoane.
In cazul in care sunteti victima unui accident pe partia de schi sau martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala sau fapte de natura sa tulbure linistea publica, sunteti rugati sa solicitati sprijin prin sistemul unic de urgenta ‘112’ , de asemenea, va puteti adresa direct echipajelor de jandarmi montani din zona.

Unde vor fi amplasate aparatele radar vineri, 24 ianuarie, pe drumurile din Maramures
Citeste
Atentionare de calatorie in Franta! Manifestatii si actiuni de protest si posibile perturbari in transporturile publice
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.