JAF IN PADURILE JUDETULUI: 2.000 mc de lemn indisponibilizate de politie la Grosii Tiblesului si Poienile de Sub Munte (VIDEO)

Peste 2.000 de mc de lemn au fost indisponibilizati de politistii Serviciului Protectia Fondului Forestier si Piscicol din cadrul Directiei de Ordine Publica, in ultima saptamana, in urma unei actiuni in judetul Maramures, pentru prevenirea si combaterea taierilor fara drept de arbori din fondul forestier national.

Politistii au verificat in perioada 24 - 28 august 2020, si respectarea dispozitiilor legale de catre agentii economici pe linia achizitiei, depozitarii, prelucrarii si comercializarii materialelor lemnoase, efectuand controale la 11 agenti economici cu obiect de activitate in domeniul forestier si la un ocol silvic.

Au fost constatate doua infractiuni, pentru taiere fara drept de arbori si furt de arbori si 48 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 220.000 de lei, pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice.

Totodata, au fost dispuse masuri complementare de confiscare a 2.367 mc de material lemnos, in valoare totala de 724.397 de lei.

Activitatile s-au desfasurat impreuna cu politisti din cadrul inspectoratelor de politie judetene Maramures, Bistrita-Nasaud, Cluj, Neamt, Suceava si Vrancea, cu specialisti silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si cu reprezentanti ai Garzilor Forestiere Cluj, Focsani, Oradea, Ploiesti, Suceava si Timisoara.

Actiunea a beneficiat de sprijinul logistic al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva – Directia Silvica Maramures.

Cititorii nostri ne-au trimis imagini video si fotografii din zona localitatilor Grosii Tiblesului si Poienile de Sub Munte. Acolo s-a intervenit si cu elicopterul MAI.

Articolul JAF IN PADURILE JUDETULUI: 2.000 mc de lemn indisponibilizate de politie la Grosii Tiblesului si Poienile de Sub Munte (VIDEO) apare prima data in Stiri din Maramures - Vasile Dale.

In Memoriam: Se implinesc noua ani de cand pompierul maramuresean Adrian Marchis a plecat in ultima lui misiune. Colegii nu l-au uitat (FOTO)
Citeste
Programul liturgic la Manastirea ,,Sf. Ana" de praznicul Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul
Citeste
Articol preluat de pe vasiledale.ro. Citeste tot articolul aici.